Logo

Østers i persillebouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Østers i persillebouillon 

 
Forret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, fiskefond: 15-20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Østers i persillebouillon
16 friske østers
1 bdt persille
50 g smør

 
Fiskefond:
½ kg fiskeskrog og -hoveder
¾ l vand
1 spsk olie
1 porre
3 hvide peberkorn
1 spsk vineddike
½ tsk salt
1 lille bdt persille
1 timiankvist
*
Sådan laves Østers i persillebouillon
Fiskefond:
1. Skyl fiskeskrog og -hoveder koldt.
Rens porren og snit den fint.
Svits porren et par min. i olien, uden at den tager farve.
Tilsæt fiskeskrog og -hoveder, vand, peberkorn, vineddike, salt, skyllet persille og timian.
Lad suppen koge op, skum den og kog den småt 15-20 min. under låg.

 
2. Hæld grydens indhold gennem en fin sigte.
Kom fonden tilbage i gryden og kog den kraftigt ind uden låg, så smagen intensiveres.

 
3. Åbn østerserne over en skål eller dyb tallerken, så østerssaften opsamles.
Læg østerserne i skålen eller tallerkenen sammen med østerssaften.
Se østers, åbning af og østers.

 
4. Bring 1½ dl fiskefond i kog i en lille gryde.
Skyl og hak persillen.
Hæld den kogende fiskefond i blender.
Tilsæt persille og smør.
Blend saucen, så den bliver let og luftig.

 
5. Hæld saucen tilbage i gryden og varm den til kogepunktet, den må ikke koge.

 
Anretning:
6. Kom østers og østerssaft i saucen lige inden serveringen.
Varm østerserne nogle få sekunder og tag gryden fra varmen.
Smag saucen til med salt og peber.
Anret østers og sauce i varme portionsskåle og server straks.

 
Tips: Server Flûtes, Kuvertbrød eller Toast Melba til.
Østerserne skal kun varmes ganske kort tid i saucen, ellers mister de smag og konsistens.
Saucen kan laves uden blender.
Så skal persillen hakkes meget fint, før den kommes i fiskefonden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Østers

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her