Logo

Andalusisk gazpacho

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andalusisk gazpacho 

Til denne forfriskende, spanske suppe findeler du blot friske grønsager i en blender eller foodprocessor - perfekt til varme dage!

Andalusien er en region i det sydligste Spanien. Regionens hovedstad er Sevilla.

Forberedelse 20 min. Tilberedning afkøling 1 time. 4 Portioner

 
#Ingredienser
4-6 bøftomater
1 lille agurk
1 løg (kan udelades og serveres ved siden af)
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 dl vand eller grønsagsfond (bouillon)
2 spsk friskpresset citronsaft
1 bundt basilikum eller persille
2 kviste merian
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 nip sukker
et par dråber tabascosauce
2 spsk olie

 
* Tilberedning
Skold og flå tomaterne.
Skær stilkfæstet fra, fjern kernerne og skær kødet i tern.
Skær først et par skiver af den hele agurk til garnering.
Skræl agurken og del den på langs, udkern den og tern den groft.
Pil løg og hvidløg og hak det groft.
Skyl peberfrugten, fjern kerner og sidevægge.
Skær den i tern.
Læg alt i en blender eller foodprocessor, tilsæt vand og citronsaft og purér.

 
2. Skyl krydderurterne og ryst dem tørre.
Nip bladene af og hak basilikum og ½ af merianen fint.
Bland det i suppen.
Smag til med salt, peber, sukker og tabasco.
Pisk til slut olien i. Pisk kraftigt.

 
3. Stil suppen mindst 1 time i køleskabet før serveringen.
Garner med resten af merianbladene og agurkeskiverne.
Server med croutoner eller ristet brød.

 
SERVERINGSFORSLAG
Byd fintternede grønsager som tomat, agurk,
gul, rød og grøn peber samt fintklippet purløg til.

 
Tips:


Andalusisk gazpacho 

Til croutonerne: Skær skorperne af 2 skiver franskbrød og
tern brødet fint.
Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande.
Steg brødterningerne smukt gyldne ved jævn varme.


Andalusisk gazpacho 

Læg 1 skefuld yoghurt i hver tallerken.
Den syrlige smag kompletterer den lidt stærke grønsagssmag på bedste måde.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 116 = kj 487
Kulhydrat 9 g Protein 2 g Fedt 8 g (62%) Fibre 3 g
Rå grønsager indeholder særlig mange vitaminer og mineraler.

 
Se alle de bedste opskrifter med Supper

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.782 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her