Logo

Fiskesuppe krydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesuppe krydret

 
Supper er en skøn vinterspise – og denne krydrede fiskesuppe er ingen undtagelse. Tag dig tiden til at lave denne fiskesuppe, og nyd dens gode smag.
Til 4 personer. Tilberedningstiden for fiskesuppe er ca 45 min. Heraf er arbejdstiden ca 30 min.

 
# Ingredienser til fiskesuppe
500-600 g fisk med ben, fx skrubber, hvilling eller aborre
1 løg (100 g)
2 fed hvidløg
1 porre (150 g) (gem lidt af det grønne til pynt)
½ fennikel (175 g)
2 spsk olie, fx olie
1 spsk paprika
3 kviste salvie eller 1 tsk tørret
2 laurbærblade
1 tørret chili
½ appelsin
1 dåse flåede tomater (450 g)
fiskefond – fiskebouillon (eller vand)
1 tsk groft salt
peber fra kværn


* Sådan laver man fiskesuppe:
Start med at skylle fisken i koldt vand.
Skær den herefter i 4-5 stykker med ben.
Rens så grønsagerne.
Hak løg, knus hvidløg.
Skær porren i ringe, skær fennikel i stykker på samme størrelse som porrerne.
Varm olie i en stor stegegryde.
Sauter løg, porre og fennikel næsten møre i 10 min. under omrøring.

 
Tilsæt hvidløg, paprika, skyllede salvieblade, laurbærblade, chili og skal af appelsin sammen med fiskestykkerne og sauter det i 5 min.

 
Tilsæt derefter hakkede tomater og vand eller fiskefond/fiskebouillon, så fisk og grønsager lige er dækket.
Kog suppen op og fjern skum fra overfladen med en stor ske.
Tilsæt salt og kog ved svag varme ca. 15 min.
Sluk og lad suppen stå ca. 10 min. og si den derefter.

 
Pil fiskekødet fra benene og kom det i suppen.
Pres grønsagerne igennem en grov si, så al kraft kommer med.
Kom saften i suppen og smag til med salt og peber.
Kog evt. suppen ind ved kraftig varme, hvis den skal smage kraftigere.
Så er din fiskesuppe klar til servering.

 
Tips til fiskesuppe
Fiskesuppe er en skøn aftensmad en kold vinteraften. Og vi må sige, at vi i hvert fald fik varmen, da vi prøvede den.

 
Server gerne suppen med brød. Du kan fx servere brødcroutoner og aïoli til.
Du finder opskriften på brødcroutoner her.  Og du finder opskriften på aïoli her.

 
Velbekomme, og god fornøjelse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her