Logo

Dark 'n' Stormy - den ultimative

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dark n Stormy - den ultimative

 
Med denne opskrift går du ikke galt i byen, når du skal lave den bedste Dark 'n' Stormy. Så kan festen bare komme an! Antal: 2 personer 

 
# Det skal du bruge for at lave Dark 'n' Stormy:
2 usprøjtede limefrugter
2 pinde
6 isterninger
2 x 6 cl mørk rom
2 x 1 dl ginger beer
lidt Angostura-bitter til at toppe med
2 træpinde
*

 
Sådan laver du Dark 'n' Stormy 
Skær limefrugterne i både.
Stik 2 på hver pind, og stil pindene i høje drinksglas.
Kom is i glassene, og bland drinken direkte i hvert glas. 

 
TIPS: Har du ikke træpinde, må du undvære dem. I stedet for at skære limefrugterne i både, kan du skære dem i skiver og sætte dem på kanten af glasset. 

 
Til forskel fra mange af de andre drinks vi beriger vores maver med til diverse festlige lejligheder, er Dark ’n’ Stormy en forholdsvis ny drink på de danske drinkskort.
På trods af vores kortvarige kendskab til drinken med det spøjse og dystre navn, har den taget mange med storm, og det er der en god grund til!
Heldigvis er der mange, der godt kan lide ingefær, og det har gjort, at Dark ’n’ Stormy er kommet godt fra start, og på meget kort tid nærmest har formået at vippe den populære Mojito af pinden.

 
Hvor stammer Dark 'n' Stormy fra?
Det viser sig, at Dark ’n’ Stormy kan spores tilbage til de britiske flåder, hvor man på de lange ture over vandet drak gingerbeer i stedet for vand, da det kunne holde sig i længere tid.
Gingerbeer blandede man op med rom og også citron for at tilføje C-vitamin, som kunne forebygge sygdom.
Men selvom Dark 'n' Stormy har eksisteret i mange år, har det taget sin tid for den populære drink at nå frem til Danmark, hvor vi i dag nyder godt af den gamle britiske opfindelse. 

 
Prikken over i'et 
Dark ’n’ Stormy er i virkeligheden en meget simpel drink, der hverken kræver specielt mange ingredienser eller de store færdigheder som bartender.
Alligevel er det essentielt at have de rigtige ingredienser for at opnå det bedste resultat. For at lave en god Dark ’n’ Stormy er det derfor vigtigt, at du bruger en mørk rom.

 
I denne opskrift er der desuden tilsat lidt Angostura-bitter, som har en intens smag, der er med til at sætte prikken over i’et for din Dark 'n' Stormy.
For mange bartendere er Angostura-bitter et must, da den kan give enhver drink eller cocktail det sidste pift!
Det er dog vigtigt, at du ikke bruger for meget af den, da den vil dominere smagen for meget. 

 
TIPS: Dark 'n' Stormy bliver ofte serveret i høje, klare glas. Er du til et mere festligt look, kan du med fordel bruge krystalglas. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.748 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her