Logo

Paella primavera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paella primavera 

 
Primavera er italiensk for forår, men kan også betyde vegetarisk, dog ikke her. Paella er en spansk risret der kan tilberedes med rejer, skaldyr, chorizo og grønsager. Her får du opskriften på paella med serranoskinke og grønsager - og du kan selv vælge ingredienser.
Til 4-6 pers

 
# Ingredienser
½ tsk safrantråde
2 spsk varmt vand
3 spsk olie
175 g serranoskinke, skåret i tern
1 stor gulerod, i tern
150 g hvide champignoner
4 store forårsløg, i skiver
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk paprika
¼ tsk cayennepeber
225 g tomater, flåede og skåret i både
1 rød peberfrugt, halveret og udkernet,

  • derefter grillet, pillet og skåret i skiver
  • 1 grøn peberfrugt, halveret og udkernet,

  • derefter grillet, pillet og skåret i skiver

350 g paella ris
2 spsk hakkede, blandede krydderurter plus ekstra til pynt
1 dl hvidvin
1¼ liter hønsebouillon. på kogepunktet
50 g bælgede ærter
100 g friske asparges, blancherede
salt og peber
citronbåde, tilbehør

 
* Tilberedning
1 Kom safrantråde og varmt vand i en lille skål og
lad dem trække nogle få min.

 
2 Varm 2 spsk af olien i en paellapande og
svits skinken for jævn varme under omrøring i 5 min.
Kom den i en skål.
Varm resten af olien i panden og svits guleroden under omrøring i 5 min.
Tilsæt champignoner og svits under omrøring i 2 min.
Tilsæt forårsløg, hvidløg, paprika, cayennepeber og
safran med væde og svits under omrøring i 1 min.
Tilsæt tomater og peberfrugter og svits under omrøring i 2 min.

 
3 Tilsæt ris og krydderurter og svits under omrøring i 1 min,
så risene dækkes.
Hæld vinen og det meste af den varme bouillon ved og bring det i kog.
Lad det simre uden låg i 10 min.
Rør ikke i det under kogningen, men ryst panden et par gange.
Tilsæt ærter og smag til med salt og peber.
Kog i 10 min, eller til risene er næsten kogte.
Tilsæt om nødvendigt en smule mere bouillon.
Kom skinken tilbage i panden.
Arranger asparges i et hjulmønster på paellaen og kog i 2 min.

 
4 Når al væden er absorberet, og der kommer en svag ristet aroma
fra risene, tages panden straks fra varmen.
Dæk den med alufolie og lad den trække i 5 min.
Drys hakkede krydderurter over og server med citronbåde.

 
Se alle de bedste opskrifter med Paella

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her