Logo

Hjemmelavet konfekt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Hjemmelavet konfekt 

Det er vigtigt at bruge de bedste råvarer, når der skal laves konfekt. Brug rå marcipan, som er en blanding af malede mandler og sukker. Der kan evt. tilsættes lidt flormelis til marcipanmassen, hvis den skal drøjes.
Når chokolade skal bruges til overtræk, bør den smeltes over vandbad, så er man helt sikker på den ikke får for megen varme og bliver grynet. Rør evt. lidt olie i chokolademassen, det gør den blank.


Hjemmelavet konfekt

1. Cognackugler

2. Dadler med chokolade

3. Nougat med valnødder

4. Marcipanbrød

5. Mandel-chokoladekonfekt

6. Is-chokolade

7. Appelsinkonfekt

8. Pebermyntekonfekt

9. Müsli-toppe

10. Marcipanfigurer

Nougatkugler

Kokos-konfekt

Glaserede kokoskugler

Kirsebær i rom

Nøddekugler

Konfektbrød med kakao

Blød nougat Grundopskrift

Chokoladeovertræk

 

Hjemmelavet konfekt 

Blød nougat

Grundopskrift. Tilberedningstid: ½ time. Afkøling: 1-2 timer. Fryseegnet

 

# Ingredienser:

100 g hasselnøddekerner
200 g lys chokolade

200 g palmin,

1 dl tørmælk
200 g flormelis (31/3 dl)

1 spsk vaniljesukker,

½ spsk kakao

 

* Tilberedning:
1. Rist nøddekernerne på en varm pande,

mens der røres, så de ikke brænder på.

Gnid skallerne af i et viskestykke og

mal herefter kernerne i mandelkværn eller mikser.

2. Bryd chokoladen i mindre stykker og

smelt den med palminen over vandbad.

 

3. Bland flormelis, tørmælk, vanilje og kakao i en skål.

Rør den varme chokolademasse i lidt ad gangen.

Tilsæt de malede nøddekerner og rør det sammen.

 

4. Pensl en form, evt. aluform med olie og hæld nougatmassen i.
Lad massen stå koldt 1-2 timer, eller til den er stiv.

Skær nougaten i mindre stykker og opbevar dem i plastpose eller alufolie i køleskabet.

 

Is-chokolade

Smelt 100 g chokolade i 50 g palmin ved svag varme, mens der røres.

Tilsæt reven skal fra 1 appelsin og stil massen koldt.

Rør jævnligt indtil massen er tykflydende.

Pisk chokolademassen med 1 sammenpisket æg, som tilsættes lidt ad gangen.

Kom massen i en plastpose.

Klip et lille hul i det ene hjørne og sprøjt massen i små papir- eller aluforme.

Pynt med kandiseret frugt eller anden kagepynt.

Opbevar is-chokoladen i køleskab.

 

Pebermyntekonfekt

Ælt 2 dele marcipan med 1 del blød nougat.

Tilsæt nogle få dråber pebermynteolie.

Rul massen til kugler og tryk dem flade.

Kog en glasur af 1 spsk smør og 4 spsk vand.

Rør 100 g flormelis i.
Smag glasuren til med pebermynteolie.

Pensl konfektstykkerne med glasuren og lad den stivne.
Pynt med en dråbe smeltet chokolade.

 

Marcipanfigurer

Ælt marcipan med lidt sigtet flormelis til massen er så fast,

at den kan æltes til figurer.

Her vises pindsvin hvor piggene er mandler som er snittet fint.

Figurerne pensles til sidst med smeltet chokolade.

 

Appelsinkonfekt

Smelt 75 g smør, 50 g palmin og 50 g chokolade over svag varme.
Lad blandingen svale og rør derefter 2 spsk piskefløde i.

Rør jævnligt i massen.

Pisk et sammenpisket æg i og tilsæt til sidst 2 spsk finthakket,

syltet appelsinskal.
Kom den bløde masse i plastpose, klip et lille hul i det ene hjørne og
sprøjt massen i små konfektforme af papir eller alufolie.

Pynt med finthakket appelsinskal. Opbevar konfekten koldt.

 

Müsli-toppe

Smelt 150 g palmin med 2 spsk honning og 1 spsk kakao over
svag varme, mens der røres.

Lad blandingen svale lidt og rør finthakkede nøddekerner,

reven appelsinskal og ristede havregryn til massen har en

passende konsistens.

Sæt massen som toppe med to teskeer på folie eller bagepapir.

Pynt med sukkerkugler eller anden kagepynt.

 

Mandel-chokoladekonfekt

Rul små marcipankugler og sæt dem på små chokoladestykker.
Pynt med pistacienødder.

 

Marcipanbrød

Del 400 g marcipan i 2 portioner.
Ælt den ene portion med lidt rød frugtfarve og

bland lidt finthakkede røde cocktailbær i.

Ælt 200 g pistaciemasse med finthakkede mandler.

Form pistaciemassen til et brød.

Rul den røde portion marcipan ud til en plade.

Læg den omkring pistaciebrødet.

Rul den hvide marcipan ud og fold den omkring

marcipanbrødet til sidst.
Pensl bunden af marcipanbrødet med lidt smeltet chokolade,

lad det stivne.

Vend brødet og pensl oversiden med smeltet chokolade.

Rids mønster i chokoladen med en gaffel.

Pynt marcipanbrødet med pistacienødder og kandiserede roser.

 

Nougat med valnødder

Pensl en stang blød nougat med smeltet chokolade:

Lad det stivne helt.

Skær nougatstangen i firkanter med en skarp kniv dyppet i
varmt vand.

Kom halve valnøddekerner på hvert stykke.

Fæst dem med lidt smeltet chokolade.

 

Dadler med chokolade

Ælt en portion marcipan med lidt finthakket sukat,

nogle dråber cognac og lidt flormelis.

Tag stenene ud af store konfektdadler og
læg en portion marcipan masse i stenens sted.

Dyp dadlerne i smeltet chokolade.

Lad dem tørre på bagepapir og pynt med tynde
strimler sukat, inden chokoladen stivner helt.

 

Cognackugler

Ælt marcipan med cognac og sigtet flormelis.

Rul små kugler af marcipanen og kom en smuttet
mandel i hver.

Kuglerne kan dyppes i en glasur af: 1 spsk vand som
koges med 1½ spsk smør til smørret er smeltet.

Rør 1½ spsk cognac i sammen med 100 g sigtet flormelis.

Dyp kuglerne i glasuren og lad dem tørre på bagepapir.

 

Hjemmelavet konfekt

 

Nougatkugler

Kokos-konfekt

Glaserede kokoskugler

Kirsebær i rom

Nøddekugler

Konfektbrød med kakao

 

Nougatkugler

Smelt sukker på en tør pande til det er gyldent.

Kom finthakkede smuttede mandler i og rør det sammen.

Hæld massen på oliesmurt bagepapir.

Lad den stivne helt.

Knus nougatmassen med en kødhammer eller med kagerulle.

Ælt marcipan med lidt blød nougat samt den knuste nougat.

Rul kugler af massen.

Rul halvdelen af dem i chokoladekrymmel.

 

Kokos-konfekt

Smelt 75 g smør, 50 g palmin og 100 g chokolade over vandbad
eller ved svag varme.

Pisk 1 æg heri. Tilsæt kokosmel til konfektmassen kan formes til kugler.
Vend kuglerne i kokosmel og sæt dem koldt.

 

Glaserede kokoskugler

Rul kokoskugler som ovenfor, men drys dem ikke med kokosmel.

Lad kuglerne stivne helt.
Smelt sukker på en tør pande til det er lysebrunt.

Rul kuglerne i den smeltede sukkermasse og tag
dem hurtigt op for at stivne på bagepapir.

 

Kirsebær i rom

Del røde cocktailbær og lad dem trække i rom ca. 1 time.

Lad bærrene dryppe af i en sigte.

Ælt marcipan med rommen som bærrene har trukket i og

tilsæt flormelis til massen har en passende konsistens.

Rul kugler af massen og sæt et halvt kirsebær i hver.

Dyp konfekten i smeltet chokolade og lad dem tørre på bagepapir.

 

Nøddekugler

Ælt marcipanen med lidt reven chokolade eller

sigtet kakao samt flormelis, lidt sherry eller portvin.
Hak nøddekerner fint og ælt dem i massen.

Rul den til små kugler.
Lad dem tørre på bagepapir inden de kommes

på dåse eller i plastpose.

 

Konfektbrød

Rul marcipan til en tyk plade. Skær den i aflange firkanter.

Bland groftreven chokolade med lidt finthakket blød nougat.

Kom lidt af chokoladefyldet på hver marcipanfirkant og fold

marcipanen herom.

Pensl med lidt æggehvide og vend i sigtet kakao.


Chokoladeovertræk

Hjemmelavet konfekt 

Smelt chokolade og palmin. Dyp konfektstykker i chokoladen.


Hjemmelavet konfekt 

Indrulning

Form konfektkugler og rul dem i hakkede mandler, kokos m. m.

 

Is-chokolade


Hjemmelavet konfekt

1. Sprøjt massen i konfektforme af papir eller alufolie.


Hjemmelavet konfekt 

2. Sæt formene på et fad og opbevar konfekten køligt til den skal serveres.

 

Se alle de bedste opskrifter med Chokolade

 

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.924 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal have varmetilskud?



Effektiv reklame - klik her