Logo

Nougat, blød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nougat, blød 

 
Lækkeri. Arbejdstid: ½ time. Afkøling: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Nougat, blød
50 g hasselnøddekerner (1 dl)
150 g flødechokolade
100 g palmin
75 g flormelis (ca 1½ dl)
3 spsk tørmælk (skummetmælkspulver)
1 spsk kakaopulver
Endvidere:
olie til formen
Form: ½ l eller små konfektforme
*
Sådan laves Nougat, blød
1. Rist nødderne på en tør pande.
Ryst panden godt, mens nødderne ristes, så den brune skal løsner sig.
Hæld eventuelt nødderne i et rent klæde og gnid den sidste rest af skallerne af.
Hak nødderne meget fint, gerne i blender.

 
2. Smelt chokoladen sammen med palminen i en skål over varmt vandbad (se Bain-marie).

 
3. Sigt flormelis, tørmælk og kakaopulver sammen i en skål.
Hæld den smeltede chokolade-palminmasse i under stadig omrøring, brug gerne elpisker.
Rør, til massen er glat og ensartet. Rør de hakkede nødder i.

 
4. Hæld nougaten i en smurt form og stil den køligt mindst 1 time, til den er stivnet, eller fordel den i små alufolie-konfektforme.

 
Tips: Nougaten kan skæres i firkanter, når den er helt stivnet, pakkes i cellofan og opbevares koldt.
Hasselnødderne kan hakkes groft eller delvis tilsættes hele, men giver så mindre nøddesmag.
Skummetmælkspulver fås hos materialisten.

 

Se alle de bedste opskrifter med Nougat

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her