 
 
De lækreste hjemmelavede hindbærsnitter som mormor lavede
dem. Prøv den gode klassiske opskrift her - de smager meget bedre end dem fra
bageren.
12 snitter.
Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca 15 min. Hviletid: ca 1 time og 45 min. 
 
# Ingredienser
250 g fint sigtet
speltmel 
1 tsk bagepulver 
½ stang vanilje
(kornene) 
150 g smør 
100 g sukker 
1 æg 
½ dl mælk 
Fyld: 200 g god
hindbærmarmelade (den skal være god)
Glasur: 
75 g flormelis 
2 tsk citronsaft (eller rom)
1 tsk vand 
 
Drys: 50 g god mørk
chokolade (originalt skal det være farvet krymmel)
 
* Tilberedning
1. Bland speltmel
med bagepulver og vaniljekorn. 
Smuldr melblandingen
med stykker af koldt smør, til det ligner revet ost, evt. i en foodprocessor. 
 
2. Pisk æg og mælk
sammen og saml melblandingen med det ved at trykke dejen sammen. 
Undgå at ælte for
meget - det gør dejen sej og ikke så sprød og porøs. 
 
3. Læg dejen koldt
ca 45 min. 
Rul den ud og del
den i 4 stykker, ca 8 cm brede og ca 25 cm lange. 
Læg stykkerne på
bagepapir og bag dem ca 15 min i en 175 °C varm ovn med varmluft. 
 
4. Smør straks
marmelade i et jævnt lag på to af kagerne og læg en kage på toppen af hver af
dem. 
Tryk let sammen og lad kagerne køle af ca 1 time. 
 
5. Rør glasuren
sammen, smør den på kagerne og drys med hakket chokolade. 
Skær hver kage ud
til 6 hindbærsnitter, i alt 12 stk.
 
INFO: En hindbærsnitte eller genfersnitte er en tørkage
bestående af to plader af mørdej på ca. 3-5 mm tykkelse: bund- og topkrummen
lagt sammen om et tyndt lag hindbærmarmelade. Oven på topkrummen lægges hvid
glasur og endelig drysses med tivolikrymmel. Wikipedia
 
▶ Se flere gode opskrifter med Kager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.