
 
Syltet appelsinskal (eller citron, eller pomerans). Nu da
der kun er ... dage til jul må du da godt begynde lidt på forberedelserne, bare
lidt – se hvor let det er
 
# Ingredienser til syltet appelsinskal i chokolade:
2 appelsiner økologiske
2 dl rørsukker 
2 dl vand 
1 stykke kanelstang
300 g mørk chokolade 70% 
*
 
Sådan laver du syltet appelsinskal i chokolade:
Skær de to økologiske appelsiner i fire både. 
Træk
frugtkødet fra skallen. 
Skær hver
skal i 3-4 tynde strimler. 
Kom skallerne i en gryde med vand og kog op. 
Hæld vandet fra og gentag en gang mere. 
Dette er for at fjerne
det bitre i skallen. 
 
Kom sukker, vand og kanelstang i en mindre gryde og kog op. 
Kom skallerne i og lad simre, indtil lagen koger tyk. 
Hold øje efter 10 minutter. 
Når sukkeret hænger
ved appelsinstykkerne, er de klar.
Tag straks op på en rist med bagepapir. 
Afkøl helt. 
Dyp i smeltet chokolade og lad stivne. Opbevares køligt.