 
 
   
Alle krydderierne
skal være med. Tilsammen giver de en duft og kraft til retten, som bare må
opleves. Det smager saftsuseme godt. Retter i stegeso hitter vildt! 
Tid: 1¾ time, heraf
1½ time i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
1 høne,  1 kg 
5 rødløg ( 400 g) 
3 peberfrugter, evt.
flere farver 
4 friske peperoni 
⅓ tsk sort peber 
1 knsp af hver af
citronpeber, allehånde og kardemomme 
¼ tsk af hver af
cayennepeber, paprika, chilipulver, karry og koriander 
150 g smør eller
margarine 
1 dl tomatpuré 
1 dl vand 
2 tsk salt 
 
SERVERING: 
1-2 bananer 
½ agurk 
kokosmel
 
* Fremgangsmåde
1. Optø hønen hvis
den er frossen. Del den i 4 stykker. 
 
2. Læg stegesoen i
koldt vand 10-15 min. 
 
3. Pil og hak
løgene. Skyl og udkern peberfrugter og peperoni. 
Skær begge dele i
strimler. 
Anvend gerne foodprocessoren til hakning og strimling. 
 
4. Læg grønsagerne i
stegesoen. 
Tilsæt krydderier,
fedtstof og tomatpuré udrørt i vandet. 
Læg hønsestykkerne
ovenpå. Drys med salt. 
 
5. Læg låget på.
Stil gryden på en rist nederst i ovnen. 
Sæt ovnen på 200 °C.
Lad gryden stå 1½ time, eller 
til hønsekødet slipper benene. 
 
6. Server med
skivede bananer, skivet agurk og ristet kokosmel. 
Ris og Grøn Salat hører til. 
 
Tips: Hønen kan erstattes med en stor kylling og
tilberedes efter ovenstående opskrift. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Høne eller andet Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------