Logo

Fiskefrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller

 
Fiskefrikadeller er noget af en klassiker på det danske spisebord. Prøv fiskefrikadellerne til frokost med rugbrød eller til aftensmad med sauce og kartofler.
4 personer. Tilberedningstiden for fiskefrikadellerne er 1 time. Heraf er arbejdstiden cirka 30 min.

 
# Ingredienser til fiskefrikadeller:
400 g fiskefilet (fx sej, gedde eller torsk)
1 tsk groft salt
1 knsp peber fra kværn
1 løg (100 g)
2 spsk hvedemel (20 g)
1 æg
2 dl mælk
1 spsk olie
15 g smør (1 spsk)
*

 
Sådan laver du fiskefrikadeller:
Start med at hakke fiskefilet uden ben i en kødhakker eller foodprocessor, men kødet må ikke være for fint hakket.
Læg den hakkede fiskefars i en skål og rør den med salt og peber.
Tilsæt nu et pillet, fint hakket løg, mel og æg.
Rør kraftigt og tilsæt gradvis mælken.
Sæt fiskefarsen koldt ca. 30 min.

 
Varm efter 30 minutter olie og smør på en pande.
Form frikadeller med en ske og steg dem lysebrune 5-6 min. på hver side, ved svag varme.
Og så er dine fiskefrikadeller klar til at blive serveret.

 
Tips til fiskefrikadeller
Fiskefrikadellerne kan serveres med et godt rugbrød til frokost.
Du kan finde opskrift på rugbrød med surdej her.
I vores mening skal fiskefrikadeller servers med remoulade og citron.

 
Og hvorfor ikke prøve at lave din helt egen hjemmelavede remoulade?
Du finder opskriften på hjemmelavet remoulade her.

 
Hvis du serverer fiskefrikadellerne til aftensmad, er det en ide med lidt tungere tilbehør.
Prøv fx stuvet hvidkål eller marinerede grønsager.
Find opskrifterne på stuvet hvidkål her.

 
Eller se opskriften på marinerede grøntsager her.

 
Du kan også pifte fiskefrikadellefarsen op med 100 g pillede rejer og evt. ½ tsk karry. Eller prøv med friskhakkede krydderurter.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine fiskefrikadeller.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 12.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her