Logo

Frikandeau

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikandeau

 
Frikandeau var 1950'ernes fine søndagsret. Kalvekødet kan steges helt eller som her skåret i skiver inden tilberedningen. Det er med frikandeau som med gammeldags grydekylling, den skal have flødesauce og agurkesalat.

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris.  Fryse-egnet. (4 personer)

 
# Ingredienser til Frikandeau:
750 g skært kalvekød (gerne inderlår eller kalveklump)
4-5 skiver røget spæk (ca. 40 g)
50 g smør
salt og peber
1 dl kogende vand
Endvidere:
1 spsk Maizena
2 dl fløde
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Frikandeau:
1. Befri kødet for hinder og sener.

 
2. Skær spækket i tynde skiver. Det er lettest, hvis det er meget koldt.
Få evt. slagteren til at skære det ud.

 
3. Læg spækskiverne om stegen. Hold dem på plads med ufarvet bomuldsgarn.

 
4. Smelt smørret gyldent i en stegegryde og brun stegen på alle sider.

 
5. Tilsæt salt og peber og det kogende vand.

 
6. Læg låg på gryden og steg kødet for lav varme, til det er mørt, ca. 1 time.

 
7. Tag stegen op og hold den varm.
Dæk den fx til med alufolie og et par viskestykker.

 
8. Rør en jævning af Maizena og fløde.
Kom jævningen i gryden og lad saucen koge ved svag varme og uden låg et par min.
Smag til med salt og peber.

 
9. Fjern bomuldsgarnet og skær stegen i skiver og server den varme sauce til.
Server smørbrunede pillekartofler eller kartoffelmos til.

 
Tips: Smag evt. saucen til med lidt ribsgelé.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Kalveinderlår
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her