Logo

Gullasch, dansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gullasch, dansk 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer)    

 
# Ingredienser til Gullasch, dansk:
750 g skært oksekød (mellemskært, bov, inderlår eller klump)
1 stort løg
1 gulerod (100 g)
40 g smør eller 5 spsk olie
2-3 spsk hvedemel
1 tsk mild paprika
salt og peber
4 dl vand
evt. kulør
*
Sådan laves Gullasch, dansk:
1. Skær kødet i mundrette stykker.
Pil og hak løget groft.
Skræl guleroden og skær den i skiver.

 
2. Varm halvdelen af smørret eller 2 spsk af olien i en gryde.
Dup kødet tørt.
Brun kødstykkerne i fedtstoffet ad et par gange.
Tag dem op.

 
3. Varm resten af fedtstoffet op i gryden og svits løg og gulerod heri.
Kom det brunede kød i, drys hvedemel og krydderier over og vend det et par min.

 
4. Hæld vand ved - det skal stå næsten lige med kødet, og lad det koge op.
Dæmp varmen og lad gullaschen koge ved svag varme under låg, men vend af og til. Kødet skal være helt mørt, regn med ca. 1 time.

 
5. Tilsæt evt. et par dråber kulør og smag til med salt og peber.

 
Tips: Kartoffelmos er klassisk tilbehør til denne danske version af gullasch, men nudler eller løse ris er også godt til.
Melet kan udelades, og gullaschen kan så jævnes med piskefløde.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Gullasch

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her