Logo

Juleflæsk, saltet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Juleflæsk, saltet 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 1¼ time. Skal trække: 2 døgn. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.   

 
# Ingredienser til Juleflæsk, saltet:
1 kg stribet flæsk af kogestrimlen

 
Kogelage:
3 tsk salt pr. l vand
4-5 hele peberkorn
2 laurbærblade

 
Endvidere:
15 hele nelliker
2 laurbærblade

 
Saltlage:
2 l vand
160 g groft salt (2 dl)
2 spsk sukker

 
Tilbehør:
groft rugbrød, sennep og syltede rødbeder - eller
groft rugbrød, brunkål og syltede rødbeder.
*
Sådan laves Juleflæsk, saltet
1. Læg flæsket i en gryde og hæld så meget koldt vand ved, at det dækker.

 
2. Bring det i kog uden låg. Skum suppen og tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade.
Læg låg på gryden og lad flæsket koge ved svag varme, til det er mørt, ca 1¼ time.

 
3. Tag flæsket op af kogelagen og lad det afkøle.

 
4. Rids sværen i kvadrater på 2 cm med en skarp kniv.
Stik de hele nelliker og et par laurbærblade ned i sværen.

 
Saltlage:
5. Kog salt og sukker op i 2 l vand. Rør, til saltet og sukkeret er helt opløst.
Lad lagen blive helt kold.

 
6. Læg flæsket i en skål og hæld saltlagen over.
7. Lad flæsket trække i lagen 2 døgn et køligt sted.

 
Anretning:
8. Anret flæsket i tynde skiver på et fad.
Server groft rugbrød, sennep og syltede rødbeder til.

 
Tips: Brunkål, Hvidkål, stuvet eller Grønlangkål, gammeldags kan også serveres til juleflæsket.


Brunkål
1 lille hvidkål, ca 1½ kg
3 spsk sukker
50 g smør
salt og peber

 
Del hvidkålen, fjern stokken og snit kålen ikke for fint.
Smelt sukkeret i en stegegryde.
Tilsæt smørret, når sukkeret karamelliserer - bliver lysebrunt.
Svits kålen i sukkerblandingen, til den bliver blank.
Tilsæt salt, peber og 1 dl vand.
Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca 1½ time.

 

Se alle de bedste opskrifter med Jul
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 13.983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her