Logo

Oksehaleragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksehaleragout 


En god, gammel kending: Gammeldags oksehaleragoût. De gode, gamle sorte jerngryder er atter kommet til ære og værdighed. Det er ikke så mærkeligt, for de er ypperlige til at stege og koge i. De holder maden varm, og de er kønne nok til at blive stillet på bordet.

Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 3 timer. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
1-2 oksehaler, alt efter størrelse (spørg slagteren)
100 g smør/margarine
2 løg

¼ rodselleri
4 gulerødder
salt og peber

1 tsk paprika edelsüss
3 spsk tomatpuré

5 dl rødvin
5 dl bouillon (af terning)
1 laurbærblad

1 kvist timian
3 spsk hvedemel
250 g champignon
evt. cremefraiche

 
* Fremgangsmåde:
1. Skær oksehalerne i stykker ved leddene. Befri dem for fedt.

 
2. Brun dem i 75 g smør i en stor gryde på alle sider, evt. ad flere gange.

 
3. Gør grønsagerne i stand.
Skær løg og gulerødder i skiver, selleri i små terninger.

 
4. Drys med krydderier og rør om.
Kom tomatpuré, rødvin og bouillon ved.

Læg laurbærblad og timian ovenpå.
Retten skal snurre under låg ved svag varme i ca 3 timer.
Kødet skal være så mørt, at det falder fra benene.

 
5. Tag halerne op og si skyen, evt. må den skummes for fedt.
Rør melet ud i lidt vand og jævn saucen.
Læg halerne tilbage i saucen og varm det hele godt igennem.
Smag retten til.

 
6. Svits de rensede champignon i resten af smørret på en pande.
Kom dem i gryden (de kan udelades, hvis retten eller en del af den skal fryses).

 
7. Mange kan godt lide cremefraiche til oksehaleragoût'en.
Server den for sig i en skål.
Sæt den sorte gryde på bordet og given god kartoffelmos til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 7.073 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her