Logo

Blini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blini 

 
Server cremefraiche, finthakket (skalotte)løg eller rødløg og rogn af laks, ørred eller stenbider til. Eller server blini med ferskrøget laks, eller med spege/kryddersild.

 
Forret frokost. Arbejdstid: 30 minutter. Hævetid: ca. 1 time. Let at lave. Lav pris.  Fryse-egnet. Mængde: 12-14 stk. 6 personer

 
# Ingredienser til Blini:
2 dl mælk
10 g gær
50 g boghvedemel (1 dl)
60 g hvedemel (1 dl)
1 æggeblomme
½ tsk salt
2 spsk cremefraiche
1 æggehvide
smør til stegning

 
* Sådan laves Blini:
1. Lun mælken. Den må endelig ikke blive over 35 °C, så dræbes gærcellerne.
Hæld lidt mælk i en skål og opløs gæren heri.

 
2. Pisk æggeblommen og resten af mælken i.
Tilsæt begge melsorter og pisk dejen glat og tykt flydende.
Smag til med salt og kom cremefraiche i.

 
3. Lad dejen hæve ca. 1 time.
Rør den atter sammen.
Pisk æggehviden stiv.
Vend den forsigtigt i dejen, straks før bagningen skal begynde.

 
4. Smelt lidt smør gyldent på panden.
Steg små tykke pandekager med 10-12 cm i diameter.

 
5. Steg pandekagerne ca. 3 minutter på hver side, de skal være gyldne og gennembagte.
Hold de færdige pandekager varme, eventuelt i ovnen, mens de næste steges.

 
Tips: Der fås specielle blini-pander, men en almindelig plattepande (spejlægspande) kan bruges, selvom blinierne bliver lidt mindre. Blinier laves også i en sød version, dejen tilsættes så 1 spsk sukker. Søde blinier serveres som dessert med æblemos, syltetøj eller bare med smeltet smør og kanelsukker.

 
Kan fryses; holdbarhed: ca. 6 måneder.

 
Se flere opskrifter med Blini 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
INFO: Blini, blinis, eller blinier på ukrainsk (kyrillisk блин), translitteret blin, litauisk: blynai, polsk: bliny; ukrainsk (kyrillisk млинці), translitteret mlyntsi, jiddisch (בלינצע), translitteret blintze, kasjubisk: plińce er en tynd pandekage, med den vigtige forskel at der i nogle bliniopskrifter anvendes gær, mens det normalt ikke indgår i en pandekageopskrift.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.686 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her