Grønlangkål er en tradition på julefrokostbordet og smager skønt til glaseret skinke og julemedister - få opskrift på den klassiske ret her.
4-6 pers. 35 min.
# Ingredienser til grønlangkål:
500 grønkål, finthakket og uden det grove midterstykke.
1 spsk smør
3 dl piskefløde
2 spsk sukker
salt og friskkværnet peber
en smule friskrevet muskatnød
lidt revet muskatnød
2 tsk majsstivelse + en smule mælk eller vand
*
Sådan laver du grønlangkål
Sauter grønkålen i smør i 1-2 minutter og hæld derefter
fløden ved.
Lad grønkålen simrekoge i fløden ved smag varme i ca. 20-30
minutter.
Tilsæt evt. lidt mere fløde, mælk eller en smule vand, hvis
den bliver for tør.
Smag grønlangkål til med sukker, salt, friskkværnet peber og
en anelse muskatnød.
Når kålen er mør og smagt godt til, så kan den enten
serveres som den er, eller den kan jævnes med majsstivelse rørt ud i kold mælk.
Lad gerne grønkålen koge videre i 3-5 minutter under
omrøring, efter den er jævnet.
Grønlangkål serveres traditionelt til hamburgerryg, medisterpølse,
glaseret skinke eller sønderjyske kålpølser.