Logo

Grillede barbecueben med coleslaw

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede barbecueben med coleslaw

 
SÅDAN GRILLES PERFEKTE RIBBEN PÅ GRILLEN - lækker grillmad med en skøn hjemmelavet Barbecuesauce og rigtig coleslaw til. Så bliver det ikke bedre! ❤
Til 4 personer.

 
# Ingredienser
2 kg kamben / svineribben

 
Barbecuesauce:
1½ dl ketchup
1 dl brun farin
½ dl limesaft
1 spsk stødt chili
1 spsk olie
1 spsk engelsk sauce
2 dl hakket løg
1 spsk hakket hvidløg
2 dl øl
1 spsk tomatpuré

 
Coleslaw:
1½ dl yoghurt
150 g mayonnaise
1 spsk flormelis
1 spsk dijon sennep
2 spsk citronsaft
300 g hvidkål eller spidskål
200 g gulerod
1 løg
1 æble
1 dl rosiner
1 bdt. brøndkarse

 
* Tilberedning
Barbecuesauce: Alle ingredienser blandes og koges igennem, til løgene er møre.

 
Coleslaw: Dræn yoghurten for vand i et kaffefilter i ca 1 time og rør den med mayonnaise, flormelis, sennep og citronsaft.
Snit kålen fint og riv guleroden.
Hak løg og æbler fint.
Bland det hele sammen med rosiner.
Pynt med brøndkarse.

 
Ribbenene:
Start med at fjerne hinden bag på benene.
Stik en lille kniv ind mellem ben og hinde, og træk den af, det er ikke så svært.
Del hvert række ben lige store stykker med 4-5 ben i.
Krydr nu alle benene på begge sider.

 
Metode 1 med forkogte ben
Kog ribbenene i vand med salt, til de er møre, ca 30 min.
Lad dem afkøle, smør dem ind i barbecuesaucen og grill dem ved forsigtig varme i 5-7 min på hver side. Pas på - de må ikke blive brændte!
Vil du slippe du for at forkoge benene, så brug Metode 2, hvor de grilles ved direkte varme.

 
Metode 2 med direkte grill i alufolie
Pak benene ind i alufolie, og grill dem møre, og få masser af smag i pakkerne.
Læg et stykke ben på to lag alufolie (altså dobbelt lag folie).
Dryp med lidt vin eller æblemost.
Luk pakkerne helt sammen, der må IKKE gå hul på alufolien.
Læg pakkerne med ribben på grillristen ved en lav og direkte varme.
Grilles nu i 1 time.
Vend gerne pakkerne nogle gange undervejs, men pas igen på at der ikke går hul på dem.
Grillen må helst ikke kommer meget over de 150 °C.

 
Efter en time tages pakkerne af grillen, og nu skal de lige køle af i 10 min.
Lav den hjemmelavede barbecuesauce som vist opskriften længere oppe.
Pak dine ribben ud og pensl alle med barbecuesaucen.
Læg nu igen benene på grillen, og giv dem 5-7 min på hver side ved en middel varme.
Pas på - de må ikke blive brændte!

 

Grillede barbecueben med coleslaw 
INFO: Kamben er en række svineribben, som kan koges, bages og grilles, og spist i forskellige køkkener rundt om i verden. De skæres fra den nederste del af grisen specifikt maven og brystbenet bag skulderen og inkluderer 11 til 13 lange knogler. Der er en dækning af kød oven på knoglerne og også mellem dem.

 
Se forskellen på ribben, spareribs og revelsben HER

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her