Logo

Pernod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pernod 

 
Pernod blev grundlagt af Henri-Louis Pernod i 1805, og hans raffinerede absintbaserede pastis med den karakteristiske grønne farve opnåede stor popularitet og bred anerkendelse blandt franskmænd i 1800-tallet.

 
Det var en kultdrik i kunstner- og bohememiljøet, og ”den grønne fe” er udødeliggjort af bl.a. Pablo Picasso. Absint blev, sandsynligvis på grund af lobbyarbejde fra vinbønder, forbudt i 1915. Da forbuddet blev ophævet i 1920, begyndte man igen at fremstille Pernod, men denne gang baseret på stjerneanis i stedet for absint, og det var på dette tidspunkt, Pernod, som vi kender den i dag, opstod.

 
Pernod Absinthe
Ifølge legenden er det Pierre Ordinaire, en fransk læge i eksil i den schweisiske kanton Neuchâtel, som opfandt absint.
Han anvendte absint på patienter med forskellige sygdomme. I 1830-tallet fik kunstnerne øjnene op for absint og fik den indført på caféerne rundt omkring i Paris. De kaldte absinten for den "grønne fe" efter dens hallucinerende virkning.
Berømtheder som Picasso, Wilde, van Gogh, Maupassant og Poe bidrog til, at denne drik blev en verdenssucces.

Det er samme opskrift som anvendes i dag. Forskellen er dog, at den tilladelige koncentration af Thujon, som er monoterpen, der bl.a. forekommer i alm. Thuja, er reguleret. Alkoholprocenten 68 er den samme som oprindeligt, lige som ingredienser som malurt, stjerneanis, isop, mynte, lakrids og koriander er de samme.

 
Pernod Ricard er en fransk virksomhed, der fremstiller alkoholiske drikke. Virksomheden omsatte i 2007/2008 for 6,6 mia. euro og beskæftiger 17.630 ansatte (2008).
Virksomheden blev dannet i 1975, da Pernod og Ricard fusionerede. I 2008 overtog Pernod Ricard svenske Vin & Sprit, der bl.a. producerer Rød Aalborg og de øvrige produkter, der tidligere blev produceret af De Danske Spritfabrikker. I dag er virksomhedens danske aktiviteter samlet i Pernod Ricard Denmark A/S. Virksomhedens hjemmeside

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her