Logo

Glace au four

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glace au four 

 
Dessert. Arbejdstid: 1 time Bagetid, biskuitbund: ca. 10 min. Frysetid: 3-4 timer Gratinering: ca. 3 min. Svær at lave. Mellem pris (4 personer).

 
# Ingredienser til Glace au four:
Vaniljeparfait:
6 æggeblommer
75 g flormelis (1,5 dl)
1 stang vanilje
5 dl piskefløde

 
Biskuitbund:
4 æg
110 g sukker (1,25 dl)
110 g hvedemel (ca. 2 dl)

 
Marengs:
6 æggehvider
150 g flormelis (3 dl)
Endvidere: 1,5 dl hindbærmarmelade
Isform: ¾ l
Lagkagebundsform eller springform
*
Sådan laves Glace au four:
Vaniljeparfait:
1. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummende.

 
2. Pisk fløden stiv.

 
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

 
4. Bland æggemasse, flødeskum og vaniljekorn.

 
5. Hæld massen i en form og stil den i fryseren 3-4 timer.
Rør nogle gange i parfaiten den første time, da æggene ellers kan synke til bunds.

 
Biskuitbund:
6. Del æggene i blommer og hvider.

 
7. Pisk æggeblommerne med sukkeret til en hvid og luftig masse.
Vend melet i.

 
8. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

 
9. Smør lagkagebundsformen eller springformen og drys den med sukker.
Hæld dejen i formen eller bred den ud i en cirkel i samme størrelse, på en smurt, let melet bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.

 
10. Bag biskuitbunden lys gylden ca. 10 min. ved 200 °C.

 
11. Vend bunden ud på en bagerist, når den er færdigbagt, og lad den afkøle.
Sæt ovnen på 275 °C, så den er klar, så snart marengsdejen er det.

 
Marengs:
12. Pisk æggehviderne meget stive.

 
13. Vend forsigtigt flormelissen i. Nu skal det gå stærkt.

 
14. Anbring biskuitbunden på et koldt fad, der tåler store temperatursvingninger.
Fordel hindbærmarmeladen på bunden.

 
15. Top den hårdtfrosne vaniljeparfait oven på og fordel marengsmassen over, så den dækker isen helt og slutter tæt til kagebunden.

 
16. Sæt straks desserten i ovnen få min. ved 275 °C, til marengsen netop har taget farve.
Server straks.

 
Tips: Lad eventuelt fadet stå på knust is i bradepanden under gratineringen.
Anden slags is eller marmelade kan bruges.
Desserten kan tilberedes med en færdigkøbt lagkagebund og færdig is, så kan bunden skæres, så den passer til mængden af is.
Bunden kan stænkes med lidt sød sherry eller likør.
 
Se flere opskrifter med Parfait
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.032 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her