 
 
 
 
Her får du dessert is i en spændende udgave.  Frysetid: 3-4 timer. Nok til 8 personer.
Servér gerne med frisk
frugt fx jordbær, hindbær eller syltede fersken. 
 
#Ingredienser
1 stang vanilje
1 liter piskefløde
125 g sukker (1½ dl)
8 æggeblommer
1 dl citronsaft
reven skal af ½ usprøjtet citron
* Tilberedning
1. Flæk vaniljestangen og
skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn, fløde og halvdelen af sukkeret i en 
tykbundet gryde og lad
det koge op under kraftig piskning. 
Tag det fra varmen.
 
2. Kom æggeblommerne i
en skål og pisk dem skummende 
med resten af
sukkeret.
 
3. Pisk den varme
fløde i æggemassen lidt ad gangen.
4. Hæld iscremen tilbage i gryden.
Tilsæt citronsaft og -skal.
Varm langsomt cremen op, under konstant piskning, 
den må ikke koge.
Tag gryden fra varmen, så snart cremen tykner.
5. Si cremen og rør i den, til den er kold. 
Hurtigst over koldt
vandbad.
6. Hæld cremen i en ismaskine (sorbetière) eller 
i en plast- eller
aluform.
Sæt formen i fryseren. Rør af og til i isen under indfrysningen.
Lad isen fryse mindst 3-4 timer.
 
7. Tag isen ud i god
tid, inden den skal spises.
Den må ikke være stenhård.
Tips: Citronisen
bliver ikke gul, som man måske skulle forvente, 
men hvid. Holdbarhed i
fryser: 2-3 måneder.
 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------