 
Du får med denne æblekage en såkaldt fransk æbletærte,
med en
skøn smag af mandel og en sprød, bagt overflade. Æblekagen er perfekt til
eftermiddagskaffen eller som en god dessert.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 45 min. 
 
# Ingredienser
700 g æbler 
3 spsk brun farin eller melis 
1 dl mandellikør
eller anden frugtlikør 
 
Dej: 
2 æg 
75 g smør 
50 g mandler 
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver 
1 tsk stødt kanel
10 cl mælk
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne,
skær dem i kvarte og fjern kernehuset. 
Skær dem i tynde
både, der dampes møre i likør og sukker i et ovnfast fad, dækket med alufolie. 
Fadet sættes i en
varm ovn ved 175 °C i ca 20 min. 
 
2. Pisk æggeblommer
og sukker til en æggesnaps.
sigt melet heri. Smelt smørret og rør
det i. 
Smut mandlerne, hak halvdelen
fint og rør dem i dejen. 
 
3. Pisk hviderne
stive med bagepulveret. 
Vend dem forsigtigt
i dejen. 
 
4. Fordel dejen over
æblerne i fadet. 
Drys den anden
halvdel af mandlerne, skåret i skiver, over kagen.
Desserten bages ved
200 °C i 30 min; overfladen skal være gylden. 
5. Desserten
serveres lun med iskold creme fraiche. 
 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER