 
 
   
En lækker sag, der får tænderne til at løbe i vand. Her er
alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag på forret, hovedret og
dessert
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 25 min. Kuverter:
6 
 
# Ingredienser
125 g smør 
0,6 dl flormelis 
2 spsk rom 
6 store, faste, modne bananer 
2,5 dl rosiner 
2,5 dl ahornsirup 
1 flækket vaniljestang 
1,2 dl ristede mandelflager 
 
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C. 
Hæld smør, flormelis og rom i en lille skål og pisk, indtil
konsistensen er cremet. 
Tildæk smørblandingen og afkøl den. 
 
2. Skræl bananerne og læg dem i et velsmurt ildfast fad. 
Fordel rosinerne jævnt over bananerne. 
 
3. Hæld ahornsiruppen over bananerne og rosinerne og tilsæt
vaniljestangen. 
Ovnsteg det i 25 min, eller indtil bananerne er gyldne, og
rosinerne er svulmet op. 
Drys ristede mandler og en skefuld af smørblandingen over
frugterne lige før servering. 
 
Variation 
Man kan erstatte vaniljestangen med ¼ tsk vaniljeessens. 
 
Prøv sammen med:
Forret: Oste-
og peberfrugtsoufflé 
Hovedret: Kyllingerisotto
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
