 
 
   
Dessert Mellemret. Arbejdstid: 20 min. Frysetid i alt: 5 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 
4 personer.    
   
# Ingredienser
til Kiwisorbet
5-6 kiwifrugter 
1½ dl vand 
85 g sukker (1 dl) 
saft af 1 citron 
Endvidere: 1 æggehvide 
Flad form: ca 1½ l. 
*
Sådan laves Kiwisorbet
1. Lad vand og sukker koge 5 min. Afkøl sukkerlagen. 
 
2. Skræl kiwifrugterne og mos frugtkødet, gerne i blender. 
Bland kiwimosen med sukkerlagen og citronsaften. 
 
3. Fyld massen i formen og stil den i fryseren. 
Rør af og til og skrab siderne fri for is, så sorbeten ikke
fryser i flager. 
 
4. Tag sorbeten ud, når konsistensen er grødet, og pisk den
igennem (med en elpisker). 
Pisk 1 æggehvide netop stiv og vend den i sorbetmassen. 
 
5. Frys sorbeten færdig, ca 1½ time. 
Rør den igennem og server straks i afkølede glas. 
 
Tips: Server sorbeten alene som en mellemret eller
sammen med andre sorbeter, fx Jordbærsorbet
eller Champagnesorbet.
Kiwisorbet er også en fin ledsager til fx Chokoladesnitter
eller Chokoladetrøffel.
Holdbarhed i fryser: ca 4 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kiwi
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------