 
 
   
Æbler bliver man
aldrig træt af. Her er en nem hverdagsdessert. Æblecremen bliver som den
fineste kompot, når man smager den til med ingefær og rosmarin. 
Tid: 15 min. 4 pers.
 
# Ingredienser
6 æbler ( 750 g) 
6 dl vand 
2-3 spsk sukker 
½ tsk friskrevet
ingefær 
¼ tsk stødt rosmarin 
2 spsk kartoffelmel 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne og
skær dem i både. 
 
2. Bring vand,
sukker og krydderier i kog.
 
3.Tilsæt æblerne og kog
dem forsigtigt møre ved svag varme.
Lad gerne en del af
bådene for blive hele. 
 
4. Rør
kartoffelmelet ud med lidt koldt vand. 
Tilsæt jævningen i
en fin stråle under omrøring.
 
5. Giv æblecremen et
lille opkog.
 
6. Hæld cremen i en
skål og drys lidt sukker over. 
Server den lun eller
kold med mælk.
 
Tips: Et alternativer creme af rå-revne æbler: 
Riv æblerne, bland
dem med lidt friskpresset citron, 
så de ikke bliver
mørke. 
Bland vand, sukker,
krydderier og kartoffelmel i en gryde. 
Bring det i kog
under omrøring. 
Tilsæt de revne
æbler og vend dem i cremen. 
Følg i øvrigt
anvisningerne ovenfor. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------