Denne ret har sin oprindelse i Thailand, hvor det er almindeligt at servere risretter med
strimlet omelet. Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop
nu!
Tid: 40-45 min. 4
pers.
# Ingredienser
2 dl langkornede ris
300-400 g fersk skinkekød eller svinebov
2 spsk smør eller
margarine
1½ tsk karry
2 løg
200 g strimlet
hvidkål
1 tsk salt
2-3 tsk soya
1-2 fed hvidløg
500 g rejer med skal
eller 200 g pillede
3 ringe ananas
2 æg
2 spsk vand
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Kog risene i
letsaltet vand efter anvisningerne på pakningen.
2. Skær kødet i små
tern.
Brun det i fedtstoffet på en stegepande eller i en gryde.
Krydr med karry og
eftersteg ved svag varme, 5-10 min.
3. Skræl løgene og
skær dem i skiver. Snit hvidkålen.
Kom det i gryden og
lad det stege yderligere 5-10 min.
4. Smag til med
salt, soya og evt. presset hvidløg.
5. Rør de kogte ris
i gryden.
Pil rejerne. Skær
ananassen i tern.
6. Pisk æggene
sammen med vand, salt og peber.
Smelt fedtstoffet på
en pande.
Steg omeletten og
rul den sammen.
Lad den køle af og
skær den i strimler.
7. Anret risretten
og pynt med rejer, ananas og omeletstrimler.
Tips: Varier med grillet kylling i stedet for
svinekød.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke Rejer Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------