 
 
   
Lidt citronpeber
sammen med en eksotisk syrlig æblechutney giver frisk og spændende smag til
fisken. Retter med fisk hitter netop nu! Det smager saftsuseme godt. 
Tid: 35 min, heraf  25 min. i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
600 g frossen
torskefilet 
½ tsk salt 
saften af ½ citron 
½ dl fiskebouillon
eller hvidvin 
½ tsk citronpeber 
 
CHUTNEY. 
2 løg 
4 syrlige æbler 
1 spsk smør eller
margarine 
2 spsk koncentreret
appelsinsaft 
3 spsk vand 
½ tsk salt 
¼ tsk citronpeber 
 
PYNT: 
rød peberfrugt
 
* Fremgangsmåde
1. Optø fisken
halvt. Skær den i cm-tykke skiver. 
Læg dem i et
letsmurt ovnfast fad. 
 
2. Drys saltet over,
dryp med citronsaft og spæd med bouillon eller vin. 
Drys til sidst med
citronpeber. 
 
3. Dæk fadet med
folie og sæt det midt i en 200 °C varm ovn i ca 20 min. 
 
4. Skræl løg og
æbler og skær dem i skiver til chutneyen. 
Svits først løgene i
fedtstoffet. 
Læg derefter æblerne
i. 
Spæd med
appelsinsaft og vand. 
Krydr med salt og
citronpeber. Rør rundt. 
 
5. Fordel chutneyen
på begge sider af fisken og lad fadet stå yderligere ca 5 min. i ovnen.
Pynt med rød
peberfrugt. 
 
6. Server med løse
ris og salat. 
 
Tips: Lav retten i mikroovnen: 
Læg fisken i et
egnet fad. Dæk med låg eller mikrofilm. 
Tilbered ved 750W
5-7 min. 
Læg ingredienserne
til chutneyen i en anden skål. 
Dæk til og tilbered
ved 750W 5-6 min. 
Fordel chutneyen
rundt om fisken og server. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk eller Torsk
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------