
 
Lidt syrligt til
dessert. Mange bryder sig ikke om en efterret, der er alt for sød. Her giver vi
eksempler på lækre desserter med rabarber og stikkelsbær 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Kogetid: 15 min. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
250 g grønne
stikkelsbær 
1 dl vand 
125 g (1½ dl) melis 
4 blade husblas 
3 æggehvider 
3 spsk melis 
2½ dl piskefløde 
lidt pistacienødder 
evt stikkelsbærblade 
 
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
koldt vand. 
 
2. Nip
stikkelsbærrene og kog dem til mos i vandet. 
Smag mosen til med
sukker. 
 
3. Knug husblassen
og smelt den i den varme mos. 
Lad mosen afkøle. 
 
4. Pisk æggehviderne
stive. 
Kom sukkeret i, 1
spsk ad gangen. 
Fold hviderne i den
afkølede mos. 
 
5. Top mosen op på
et fad eller i 4 portionsskåle. 
Dæk med stiftpisket
flødeskum. 
Drys lidt hakkede ristede
pistacienødder på toppen
Læg evt stikkelsbærbladene
på fadet. 
