
Her får du en enkel men suveræn stikkelsbærtrifli, som er en
alletiders dessert. Lavet med stikkelsbær, med lækker creme, makroner og flødeskum
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Køletid: ½ time. 
 
# Ingredienser
350 g stikkelsbær (evt
fra frost)
85 g (1 dl) melis 
3 dl vand 
 
Creme: 
2½ dl fløde (13%) 
2 æggeblommer 
2 spsk melis 
1 spsk maizenamel 
Desuden: 
50 g makroner 
2 dl piskefløde 
 
* Fremgangsmåde
 
1. Skyl
stikkelsbærrene og klip blomsten af dem. 
 
2. Bring sukker og
vand i kog, kom stikkelsbærrene i og lad dem simre over svag varme, til de er
møre (ca 10 min.). 
Lad være med at røre
i gryden. 
Stikkelsbærrene skal
være så hele som muligt. 
Stil bærrene til
afkøling. 
 
3. Rør kaffefløden,
æggeblommer, melis og maizenamel sammen i en tykbundet kasserolle. 
Varm det langsomt op, til det jævner og bliver en blank creme. 
Den må ikke koge.
Lad den køle af. 
Rør i den af og til,
så den ikke trækker skind. 
 
4. Pisk piskefløden
stiv. Når cremen er kold, vendes halvdelen i. 
5. Læg desserten
sammen lagvis i en glasskål. 
Begynd med creme og
knuste makroner, derefter stikkelsbær; fortsæt til alt er brugt op. 
6. Bred resten af
flødeskummet over lige inden serveringen. 
 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER