Logo

Syltetøj og marmelade - her er forskellen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltetøj og marmelade - her er forskellen 

 
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Hvis du kan lide syltetøj, kan du sikkert også lide marmelade - og omvendt.

 
Forskellen på syltetøj og marmelade 

 
— Der er mere sukker i syltetøj, end der er i marmelade

 
— Syltetøj er frugt, der er kogt sammen med en sukkerlage. Sommetider laver man også lage af den kogte frugtsaft og hælder det over frugterne igen.

 
— Marmelade er udkogt frugt, som koges til en tykkere konsistens end syltetøj og tilsættes eventuelt vand, geldannende pektin (Melatin) og konserveringsmiddel, hvis ikke marmeladen er lavet på frugter med naturligt højt pektin indhold.

 
— Når du køber syltetøj eller marmelade i supermarkedet, skal dette bestå af mindst 350 gram frugt pr. 1000 gram. Dog med undtagelse af syltetøj og marmelade, der er lavet på bær som fx ribs, kvæde og havtorn. Her skal mindst 250 gram bestå af bær.

 
— Det er fælles for stort set alle opskrifter, at der bruges mere sukker i forhold til mængden af frugt i syltetøj end i marmelade. Den største forskel på syltetøj og marmelade i dag er oftest, at syltetøjet har en tyndere konsistens end marmeladen.

 
— Når der er forskel på konsistensen, skyldes det, at man typisk laver syltetøj af bær, som indeholder mindre naturligt pektin end dem, man laver marmelade af.

 
— Fx giver appelsiner og citrusfrugter en mere fast konsistens. Dette gælder også for æbler og ribs. Og vil du lave marmelade af andre bær, fx jordbær eller hindbær, må du derfor tilsætte pektin ved tilberedningen.

 
— I dag er det dog mere og mere sjældent at du kan se den traditionelle tynde syltetøj og den stive, faste marmelade, så forskellen mellem de to bliver mindre og mindre.

 
Se de bedste opskrifter med Marmelade
 

Se de bedste opskrifter med Syltetøj
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 5.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her