 
 
   
De små ostebrød ligefrem smelter på tungen. De kan
tilberedes op til en uge i forvejen, hvis man opbevarer dem i en lufttæt dåse
på et koldt sted. 
Forberedelsestid 35 min + 50 min afkøling. Tilberedning 10
min pr. plade. Portionen giver 64 stk. 
 
# Ingredienser
90 g hvedemel 
Salt og friskkværnet peber
1 knivspids sellerisalt 
90 g smør, koldt og i tern 
75 g cheddar, revet 
15 g parmesan, revet 
1 æggeblomme 
1 æg, sammenpisket 
10 g parmesan, fintrevet til drys 
 
* Tilberedning
1. Smør to bageplader med smeltet smør og stil dem til
afkøling.
 
2. Sigt mel, sellerisalt og en knivspids salt ned i en stor
kål. 
Tilsæt friskkværnet peber. 
Tilsæt smørret og gnid det ind i melet med fingrene, til
blandingen 
har konsistens som revet parmesan. 
 
3. Tilsæt den revne ost og bland det hele godt sammen. 
Lav en fordybning i midten og tilsæt æggeblommen. 
Dejen samles med hænderne og formes til en kugle. 
 
4. Pak dejen løst ind i husholdningsfilm og klem den let
flad. 
Stil dejen i køleskabet i 20 min. 
 
5. Læg dejen på en bordplade drysset med mel. 
Del dejen i to lige store dele. 
Rul hver del ud til et 20x20 cm kvadrat, ca. 4 mm tykke. 
Skær hvert kvadrat i 16 mindre firkanter, som derefter
skæres 
skråt over til trekanter. 
Ved hjælp af en paletkniv lægges dejtrekanterne over på de
smurte bageplader. 
Stil dem i køleskabet i 30 min. 
 
6. Ovnen forvarmes til 190 °C.
Hver dejtrekant pensles med sammenpisket æg og drysses
med lidt ekstra parmesan. 
Bag dem i 10 min, til de er lysebrune. 
Lad de færdige ostehapser køle af på en bagerist. 
Fortsæt på samme måde til al dejen er brugt op. 
 
Variation: 
Man kan også drysse hapserne med hakkede nødder, havsalt,
birkes eller cayennepeber. 
 
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.