Logo

Mediterransk frittata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mediterransk frittata 

 
Frittata er en slags italiensk (måske spansk) æggekage med tomat, løg, pasta og mozzarella ost på toppen og med dejlig tomatsauce - smager godt både kold og varm.
Giver 4 til 6 portioner.

 
# Ingredienser
1 mellem tomat
1 spsk olie
1 lille løg, hakket
1 tsk tørret basilikum
1 knivspids tørret oregano
20 g kogt pasta fx orzo
20 g hakkede fyldte oliven
8 æg
½ tsk salt
1 knivspids peber
2 spsk smør
60 g strimlet mozzarella ost
Tomatsauce (opskrift nedenfor)


* Fremgangsmåde
1. Forbered tomatsaucen

 
2. Skær tomaten i halve. Fjern stilken.
Skrab kernerne ud med en ske.
Hak den i små stykker. Sæt til side.

 
3. Varm olien i en ovnfast 25 cm pande over mellem-høj varme.
Steg løget under omrøring i den varme olie indtil det er mørt.
Tilsæt tomat, basilikum og oregano.


Steg i 3 min. Tilsæt pasta og oliven;
Fjernes fra panden og sættes til side.

 
4. Pisk æggene, salt og peber i en skål med den elektriske mixer på lav styrke.
Tilsæt tomatblandingen; sæt til side.
Smelt smørret i den samme pande over mellem varme.
Tilsæt æggeblandingen;
Spred osten over. Skru varmen ned til lav.
Steg 8 til 10 min eller indtil bunden og det meste af midten er færdigt.

 
6. Placer panden på et stativ 10 cm fra varmen.
Steg i 1 til 2 min eller indtil toppen er brunet.
Skær den i kileformede stykker.
Serveres med tomatsauce. Pynt som ønsket.


Mediterransk frittata

 
Tomatsauce
Til 4 personer
# Ingredienser
1 spsk olie
1 finthakket løg (ca 100 g)
2 fed hvidløg, knuste
2 dåser hakkede tomater (ca 800 g)
2 spsk koncentreret tomatpuré
½ dl piskefløde, øko
½ spsk æblecidereddike
1 dl hakkede friske basilikumblade
¼ tsk tørret oregano
1 tsk sukker
1¼ tsk groft salt
1 knivspids friskkværnet peber

 
* Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne i en lille kasserolle.
Bring det i kog over høj varme.
Skru varmen ned til lav.
Lad det simre, uden låg, over lav-mellem varme i 5 min, rør ofte.
Sæt til side; hold det varmt.


Mediterransk frittata 
Trin 2: Skrab kernerne ud af tomaten.

 
Mediterransk frittata 

Trin 5: Steg frittataen indtil bunden er næsten færdig.

 
INFO: Frittata er en ægbaseret italiensk ret, der ligner en æggekage eller skorpeløs quiche eller røræg, beriget med yderligere ingredienser som kød, ost eller grønsager. Ordet frittata er italiensk og oversættes groft til "stegt".

 
Mediterransk: fra latin Mediterraneum (mare) 'Middel(havet)', af mediterraneus 'midt på jorden', dannet af medius 'i midten' og terra 'jord' = Middelhavet eller landene omkring det

 

Se alle de bedste opskrifter med Tomatsauce

 

Se alle de bedste opskrifter med Frittata

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her