Logo

Moussaka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moussaka 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Skal trække: ½ time. Bagetid: 30-35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Moussaka
2 auberginer
1½ tsk salt
½ dl olie
500 g tomater

 
Kødsauce:
hakket oksekød
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
2 spsk konc. tomatpuré
1 dl bouillon eller vand
½ spsk mild paprika
salt og peber

 
Gratinsauce:
smør
3 spsk hvedemel
mælk
3 æg
salt og hvid peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Moussaka
1. Skyl og tør auberginerne.
Skær dem i tykke skiver og læg dem lagvis på en tallerken.
Drys salt imellem og over. Lad dem trække i ½ time.
Skyl og tør skiverne. Saltningen trækker lidt vand ud og gør aubergine skiverne fastere, og de suger ikke så meget olie.

 
2. Varm halvdelen af olien på en pande og steg aubergineskiverne få min. på hver side ved svag til jævn varme.
Suppler med olie, hvis det er nødvendigt.
Læg aubergineskiverne på fedtsugende papir.

 
3. Skold og flå tomaterne og skær dem i skiver.

 
Kødsauce:
4. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Svits løg og hvidløg kort i olie på panden.
Tilsæt det hakkede kød og svits det med under omrøring, til det gryner og har skiftet farve.

 
5. Kom bouillon og tomatpuré i.
Krydr med paprika, salt og peber og tag panden fra varmen.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
Gratinsauce:
6. Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
Kom mælken i lidt ad gangen og rør saucen glat.
Kog saucen et par min. ved svag varme og krydr med salt og peber.
Tag gryden fra varmen og lad saucen svale håndvarm.

 
7. Rør æggeblommerne i, en ad gangen.
Krydr med salt og peber.

 
8. Pisk hviderne stive og vend dem i saucen.

 
9. Læg auberginer, tomater og kødsauce lagvis i et ovnfast fad.
Hæld gratinsaucen over.

 
10. Sæt straks fadet i ovnen på nederste rille 30-35 min., til overfladen er gylden og hævet.

 
Tips: Server Landbrød eller Fuldkornsbrød til.
Retten kan laves med dåsetomater.
Så erstattes bouillon eller vand med saften herfra.
Auberginerne kan delvis erstattes af courgetter.
Retten kan forberedes i god tid til og med punkt 5.

INFO: Moussaka, musaka eller mousaka er en aubergine- eller kartoffel-baseret madret, der ofte inkluderer hakkekød. Retten stammer fra Levanten og er særligt udbredt i Mellemøsten og Balkan med mange lokale og regionale variationer.

 

Se alle de bedste opskrifter med Moussaka

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.622 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her