Logo

Grissini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grissini 

 
Grissini er små sprøde brødstænger, som italienerne har stående fremme eller nonchalant lægger på bordet ved frokoster eller middage. De er dejlige at knase på til maden eller som tilbehør til en drink, evt. med en god dip.
Tid: ca 1¼ time, heraf 45 min til hævning og 20 min i ovnen. 30 stk.

 
# Ingredienser
1½ dl vand
25 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
5½ dl hvedemel
PENSLING:
½ dl mælk

 
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til det er finger varmt, 37 °C .
Smuld r gæren ud i en skål.

 
2. Hæld vandet over gæren og rør til den er opløst.
Tilsæt olie, salt, sukker og æg.

 
3. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen smidig.
Lad den hæve ca 30 min.

 
4. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem.
Del den i 30 stykker.
Tril hvert stykke ud til en tynd pølse ca 25 cm lang.
Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde ca 15 min.

 
5. Pensl med mælk og bag dem midt i en 175 °C varm, ovn ca 20 min.

 
Tips: Kom 1-2 spsk hakkede krydderurter i dejen, så får du en urtegrissini.
Hvis du bruger reven ost - ostegrissini!

 

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her