Logo

Fiskeboller, russiske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskeboller, russiske 

 
Som Aftensmad: 4 personer. Som frokost eller Forret 6 personer. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, fiskefars: 30 min. Kogetid, kogelage: 10 min. Kogetid, fiskeboller: 45 min. Afkøling: mindst 5 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Fiskeboller, russiske:
Fiskefars:
350-400 g filet af gedde eller brasen
200-250 g torskefilet
1 stort løg
1,5 dl vand eller kold fiskesuppe
2 æg
1,5 dl hvederasp
salt og hvid peber

 
Kogelage:
skrog og hoved fra fiskene
3/4-1 l vand eller fiskesuppe
1 løg
2 jævne gulerødder
1 bdt persille
5-6 hele, hvide peberkorn
1-1½ tsk salt
*
Sådan laves Fiskeboller, russiske:
Fiskefars:
1. Hak fiskekødet en gang gennem maskinen sammen med det pillede, delte løg.

 
2. Rør det hakkede fiskekød sammen og rør rasp og vand/fiskesuppe i.

 
3. Rør æggene i et ad gangen, og krydr med salt og peber.
Juster med rasp/vand, dejen skal være næsten formfast.
Lad den hvile koldt og tildækket en halv time. Det gør den formfast.

 
Kogelage:
4. Læg fiskebenene og evt. det flækkede fiskehoved i bunden af en stor, flad gryde.
De giver kraft, og bollerne koger ikke fast mod bunden.
Gryden skal være stor nok til, at fiskebollerne kan ligge side om side.

 
5. Kom vandet (fiskesuppen) i gryden, det skal gå 6-7 cm op ad grydens sider.
Tilsæt det pillede, delte løg, de skrællede, skivede gulerødder, persille, peberkorn og salt.
Kog lagen op og lad den koge 10 min. under låg.

 
6. Rør fiskefarsen igennem.
Dyp en ske i kogelagen og form boller på størrelse med en bordtennisbold.
Læg dem side om side i gryden, i den koghede lage.

 
7. Læg låg på og kog fiskebollerne for svag varme ca 45 min.
Den lange kogetid er nødvendig, ellers gelerer suppen ikke.

 
8. Tag fiskebollerne op med en hulske og anbring dem i et halvdybt fad.
Si suppen over fiskebollerne.
Hæld eventuel tiloversbleven lage/suppe i en skål.

 
9. Sæt bollerne og kogela­gen koldt i mindst 5 timer, og helst til næste dag.
Så er fiskesuppen helt geleret.
Spis de russiske fiskeboller kolde og server den resterende sky til.

 
Tips: Godt landbrød eller surbrød er uundværligt.
Det er ikke ualmindeligt at tilsætte den rå fiskefars 12-14 skoldede, smuttede, hakkede mandler.
Andre fisk kan bruges, men vigtigt er det, at størstedelen af farsen er af ferskvandsfisk, altså gedde, brasen, suder eller karpe.
Bollerne kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.


Fiskeboller, russiske 
Chein hører til fiskebollerne her.

 
Chein
1 stykke peberrod, ca 10 cm
1 dl lage fra syltede rødbeder
Arbejdstid: 15 min.
*
Sådan laves Chein:
1. Skræl peberroden. Riv den fint og kom den i en skål.
Hæld straks lagen over peberroden, ellers taber den smagen.

 
2. Kom peberrodsblandingen i glas eller skål med låg.
Spis den til kød eller fisk. Det er stærke sager, så en teskefuld er nok.

 
Tips: Konsistensen skal være grødet. Holder fint flere dage i køleskab.

 
Se flere opskrifter med Fiskeboller 

 
Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her