Logo

Lasagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne

 
Lasagne er vist efterhånden blevet en klassiker til aftensmaden i mange danske hjem. Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Og her få du opskriften på en nem og hurtig lasagne til aftensmaden.
Til 4 personer. beredningstiden for lasagne er cirka 1¼ time. Heraf er arbejdstiden ca 40 minutter.

 
# Ingredienser til lasagne
Kødsauce:
500 g hakket oksekød
1 løg (svarende til 100 g)
400 g tomater flåede eller 1 dåse
3 fed hvidløg
4 kviste frisk timian
1½ dl vand eller rødvin
1 gulerod (svarende til 75 g)
4 spsk olie
1½ tsk groft salt
peber fra kværn

 
Bechamelsauce:
25 g smør (svarende til 2 spsk)
2 spsk hvedemel (svarende til 20 g)
4 dl mælk
½ tsk groft salt
peber fra kværn
½ tsk revet muskatnød
12 lasagneplader (forkogte) eller friske pasta plader
75 g fast ost, fx parmesanost
*

 
Sådan laver du lasagne (6 personer)
Start med at tilberede kødsaucen. Det gøres sådan her:
Brun kødet i en tykbundet gryde i 2 spsk varm olie.
Pil og hak så løg.
Sauter løget med pillet knust hvidløg i 2 spsk olie og kom det i gryden med kødet.
Tilsæt de skyllede timianblade og vand eller rødvin.
Skræl og riv nu gulerod fint.
Hak de flåede tomater og bland det hele.
Krydr med salt og peber.
Kog indholdet cirka 30 min. ved svag varme.
Husk dog at røre jævnligt i kødsaucen.

 
Tilsæt efter 30 minutter lidt vand, hvis den bliver for tyk.
Smag til med salt og peber.

 
Herefter tilberedes bechamelsaucen. Det gøres sådan her:
Start med at smelte smørret i en gryde ved middel varme.
Pisk så melet i til alt smørret er suget op.
Pisk nu mælken i lidt ad gangen.
Pisk konstant til blandingen er jævn og klumpfri.
Kog blandingen ved svag varme i cirka 5 min. Husk at piske jævnligt.
Smag slutteligt til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

 
Så er du klar til at sammensætte de forskellige komponenter i lasagnen:
Læg lagvis først kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader i et ovnfast fad.
Slut med bechamelsauce og drys toppen med revet ost.

 
Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 °C i cirka 30 min. til osten er blevet gyldenbrun.
Og så er din lasagne klar til servering.

 
Tips til lasagne:
Denne lasagne er ganske nem at gå til for både garvede kokke og nybegyndere i et køkken. Og så smager den skønt. Det er kort sagt den perfekte aftensmad for hele familien. Og laver du en stor portion, er der også til dagen efter. Husk, at du sagtens kan ”snyde” og gøre lasagnen endnu lettere at lave ved at købe en bechamelsauce i supermarkedet.

 
Server gerne lasagnen med en grøn salat og en godt brød til. Vi vil selvfølgelig anbefale et hjemmebagt brød til retten. Så hvorfor ikke prøve vores opskrift på vores koldhævede flutes?
Du kan finde opskriften på de koldhævede flutes her.

 
Hvis du er glad for lasagne men ikke en stor fan af kød, har vi naturligvis også en opskrift på en grønsagslasagne. Du kan finde opskriften på grønsagslasagne her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din lasagne

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her