Logo

Plumpudding - Engelsk julebudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Plumpudding - Engelsk julebudding 

 
Dessert. Arbejdstid: ca 50 min. Skal trække, frugt: mindst 4 timer, gerne natten over. Kogetid: ca 5 timer + 1-1½ time på serveringsdagen. Svær at lave. Høj pris. 10 personer.

 
# Ingredienser til Plumpudding
200 g lyse rosiner (sultanas)
mørke rosiner
korender
hakket sukat
hakket pomeransskal
cognac
½ dl rom
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
nyretælle
hvidt brød uden skorpe
hvedemel (ca. )
1 tsk bagepulver
sukker (ca. 2½ dl)
mælk
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk reven muskatnød
½ tsk salt
4 æg
1 stort æble
mandler (1½ dl)
Endvidere: cognac til flambering
Buddingform: ca .
*
Sådan laves Plumpudding
1. Bland rosiner, korender, sukat og pomeransskal i en skål.
Pres og riv appelsinen ned i og hæld cognac og rom over.
Dæk skålen og lad blandingen trække mindst 4 timer og gerne natten over.
Vend frugterne af og til.

 
2. Riv nyretællen og bland den med smuldret hvidt brød i en stor skål.
Rør mel, bagepulver, sukker og mælk i sammen med krydderierne.
Pisk æggene let sammen og vend dem i.

 
3. Vask og riv æblet.
Skold, smut og hak mandlerne.
Rør æble og mandler i dejen sammen med de iblødlagte frugter. Rør godt.

 
4. Smør en form godt og hæld dejen i.
Læg låg på eller dobbelt lag pergamentpapir over og bind et rent klæde over.

 
5. Sæt formen på en rist i en gryde.
Hæld vand ved, så det står halvt op om formen.
Kog buddingen under låg ca 5 timer, vandet skal småkoge hele tiden.
Hvis der fordamper meget vand under kogningen, må der tilsættes spilkogende vand.

 
6. Tag buddingen op af gryden.
Udskift det våde klæde med et tørt.
Stil buddingen koldt.

 
Anretning:
7. Kog buddingen 1-1½ time i vandbad under låg, når den skal serveres.
Den skal være gennemvarm.
Vend buddingen ud på et varmt fad.
Hæld cognac over og antænd den.
Server den brændende budding.

 
Tips: Plumpudding kan holde sig helt op til et år, bedst i en dåse med låg.
Kan serveres med flødeskum.
I England serveres ofte double cream til, det er en meget fed piskefløde.
Farin kan erstatte sukkeret.
Nyretælle skal bestilles hos slagteren.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her