Logo

Ravigotesauce, varm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ravigotesauce, varm 

 
Sauce. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: ca 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Ravigotesauce, varm
Essens:
1 skalotteløg
4 spsk hvidvin
3 spsk vineddike
1 cornichon
½ spsk kapers
1-2 stilke persille
½ laurbærblad
1 lille timiankvist
salt og peber

 
Sauce:
1½ spsk smør
2 spsk hvedemel
lys (hønse)bouillon
ca ½ dl essens (se ovenfor)
ca 1 tsk dijonsennep
½ lag friske kørvelblade
8-10 friske estragonblade
salt og peber
*
Sådan laves Ravigotesauce, varm
Essens:
1. Pil og hak skalotteløget fint.
Kog vin og vineddike op i en gryde (undgå aluminium, på grund af syren i vin og eddike), og tilsæt det hakkede skalotteløg.
Lad det koge et par min.
Hak cornichon og kapers.
Kom det i gryden sammen med persille, laurbærblad og timian, salt og peber.
Læg låg på og lad essensen koge svagt en halv snes min.
Si den.

 
Sauce:
2. Smelt smørret i en gryde.
Rør melet i og spæd med bouillonen under flittig omrøring.
Smag til med essensen og lad saucen koge 5-6 min.

 
3. Hak kørvel og estragonblade fint.
Rør først sennep, så hakkede krydderurter i saucen.
Smag til med salt og peber.
Lad saucen netop nå kogepunktet, men lad den ikke stå og koge.

 
Tips: varm ravigotesauce er fint tilbehør til lyst kød, fx kalvekød (klassisk til kalvehoved), til kogt lam og fjerkræ.

 
INFO: Sauce ravigote er en klassisk let syrlig sauce i det franske køkken, som kan tilberedes enten varm eller kold. Den varme sauce er klassisk baseret på en grønsags- eller kødbouillon eller en velouté med urter. Aktuelle opskrifter tilføjer ofte Dijon-sennep. Den kolde sauce er baseret på en vinaigrette.

 

Se alle de bedste opskrifter med Sauce

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her