Logo

Ravioli med kødfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ravioli med kødfyld 

 
Ravioli er en italiensk ret med små dejkuverter fyldt med kødfars, spinat, ost eller andet. Hjemmelavet fyldt ravioli er en fantastisk lækker ret fra dit køkken.

 
Hovedret Forret. Arbejdstid: 1 time. Kogetid, kødfyld ca 10 min. Kogetid, tomatsauce: ca 15 min. Kogetid, ravioli: 7 -8 min. Svær at lave. Mellem pris.
Som hovedret: 4 personer Som forret: 6 personer.

 
# Ingredienser til Ravioli med kødfyld
1 portion Ravioli-dej

 
Kødfyld:
1 løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie
hakket oksekød
3 spsk konc. tomatpuré
friskreven parmesanost
hvidvin eller bouillon
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
salt og peber

 
Tomatsauce:
modne tomater
2 fed hvidløg
½ dl olie
3 spsk friskhakket basilikum
salt og peber

 
Til kogning:
3- vand
1 spsk salt
*
Sådan laves Ravioli med kødfyld
1. Lav en portion Ravioli-dej.

 
Kødfyld:
2. Pil løget og hak det fint.
Varm olien op og svits løget kort, til det er klart.
Tilsæt knust hvidløg og det hakkede kød.
Brun kødet under omrøring, til det gryner og skifter farve.

 
3. Tilsæt tomatpuré, ost, vin (eller bouillon) og krydderier og lad fyldet koge for jævn varme uden låg, til konsistensen er tætnet.
Stil fyldet til afkøling.

 
Ravioli:
4. Del dejen i to og rul hvert stykke til papirstynde rektangler.
Hiv, rul og træk og drys med hvedemel indimellem, så dejen ikke hænger fast.
Dæk den først udrullede dejplade med et fugtigt viskestykke, så den ikke bliver tør, mens den anden forberedes.

 
5. Fordel små portioner fyld på den ene dejplade med 4-'s mellemrum.
Brug en teske.
Pensl dejen let med vand mellem kødbunkerne.

 
6. Læg forsigtigt den anden dej plade over og pres dejpladerne sammen ned om fyldet.
Skær puderne fra hinanden med en klejnespore eller skarp kniv.
Sørg for, at kanterne hænger godt sammen, tryk dem eventuelt yderligere til med en gaffel.

 
Kogning:
7. Kom vand og salt i en stor gryde og bring det i kog.
Kom raviolierne i en ad gangen og lad dem koge 7-8 min., efter at den sidste er kommet i.
Tag raviolierne op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte eller på et rent klæde.

 
Tomatsauce:
8. Skold og flå tomaterne og hak dem groft.
Varm olien i en gryde og læg tomater og knust hvidløg heri.
Tilsæt basilikum, salt og peber og lad saucen koge jævn ved ret god varme i ca 15 min.

 
Servering:
Læg de varme ravioli i et varmt serveringsfad, hæld tomatsauce over og server.

 
Tips: Server friskreven parmesanost til.
Det hakkede oksekød kan erstattes af hakket kalve- eller lammekød.
I stedet for med tomatsauce kan retten serveres med smeltet smør, som de afdryppede ravioli vendes i.

 
Sådan laves Ravioli med kødfyld


Ravioli med kødfyld 
1. Lav en portion Ravioli-dej.
Lad den hvile indpakket i ca 30 min.
Lav også kødfyldet og stil det til afkøling.


Ravioli med kødfyld 

2. Del dejen i to og rul hvert stykke til papirstynde rektangler.
Hiv, rul og træk og drys med hvedemel indimellem, så dejen ikke hænger fast.


Ravioli med kødfyld 

3. Dæk den først udrullede dej plade med et fugtigt viskestykke, så den ikke bliver tør.
Fordel små portioner fyld på den anden dejplade med 4-'s mellemrum.


Ravioli med kødfyld 

4. Pensl dejen let med vand mellem kødbunkerne.
Læg forsigtigt den anden dejplade over og pres dejpladerne sammen ned om fyldet.


Ravioli med kødfyld 

5. Skær puderne fra hinanden.
Sørg for, at kanterne hænger godt sammen.
Tryk dem yderligere til med en gaffel.


Ravioli med kødfyld 

6. Kog raviolierne i 7-8 min.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ravioli

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her