Logo

Risi e Bisi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risi e Bisi

 
Lidt kød og mange grønsager - Her kommer en opskrift, hvor grønsagerne ofte dominerer, og hvor kødet giver ekstra god smag
Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min. Kogetid: 20 min. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
2 mellemstore løg
200 g røget skinke (pancetta)
3 spsk smør

200 g langkornede ris (2½ dl)
¾ liter bouillon (af terning)
300 g ærter

salt, peber
100 g reven ost

 
* Tilberedning
1. Pil løgene og skær dem i store tern.
Skær også skinken i tern.

 
2. Smelt smørret i en gryde og rist løgterningerne heri.

 
3. Tilsæt skinketern samt ns og lad det snurre endnu få minutter.

 
4. Kom 4 dl af bouillonen i lidt ad gangen, så risene når at opsuge væden mellem hver gang.

 
5. Kom resten af bouillonen i og lad retten snurre under låg i 20 min.
Smag til med salt og peber.


6. Bland ærterne i de sidste par minutter af kogetiden.
Kom retten i et halvdybt fad og drys den revne ost over, eller server den til.

 
INFO: Denne traditionelle italienske ret fra Venedig med ris med ærter er bedst at lave om foråret, når de friske ærter i bælg er sødest. Det ligner risotto, lavet af nye ærter og ris og smagt til med pancetta.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her