Logo

Scotch broth

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Scotch broth 

 
Scotch bouillon er en fyldig suppe med oprindelse i Skotland, men kan nu fås over hele verden. De vigtigste ingredienser er sædvanligvis byg, stegte eller braiserede stykker af lam, fårekød eller oksekød, rodfrugter og tørrede bælgfrugter.

 
Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Scotch broth
750 g lammebryst eller -bov
30 g mellemfine byggryn (½ dl)
1 spsk salt
1 løg
¼ selleri
2 gulerødder
2 majroer eller 1 pastinak
2 kartofler
Endvidere:
1 bdt persille
*
Sådan laves Scotch broth
1. Puds kødet fri for grove sener og hinder.
Læg kødet i en høj gryde, der ikke er for bred.

 
2. Hæld så meget vand ved, at kødet netop er dækket, og bring det i kog.
Skum suppen omhyggeligt og tilsæt byggryn og salt.
Lad kødet koge ved svag varme under låg ca 30 min.

 
3. Pil løget, skræl selleri, gulerødder, majroer (pastinak) og kartofler.
Kom de hele grønsager i suppen og lad dem koge ca 20 min., til kød og grønsager er møre.

 
4. Tag kødet op, fjern benene og skær det i mundrette stykker.
Tag grønsagerne op og skær også dem i stykker.
Kom kød og grønsager tilbage i suppen.
Lad den koge endnu 5 min. og smag til med salt.

 
5. Skyl og hak persillen.
Kom den i suppen lige inden serveringen eller server den til.
Spis Landbrød eller Sigtebrød til.

 
Tips: Majroerne kan erstattes af blomkålsbuketter.
De skal kun koge med de sidste 10 min.
Strimlet hvidkål klæ'r også denne suppe.
Kødet kan spises til i stedet for at kommes i, eller det kan serveres separat med Sennepssauce, varm til.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 
Info: Scotch broth er en suppe med fyld, med oprindelse i Skotland, men kan nu også fås over hele verden. De vigtigste ingredienser er som regel byg, stegte eller braiserede udskæringer af lam, fåre- eller oksekød, rodfrugter såsom gulerødder, kålroer eller undertiden majroer og tørrede bælgfrugter (oftest flækærter og røde linser). Kål og porrer tilsættes ofte kort før for at bevare deres tekstur, farve og smag. Proportionerne og ingredienser varierer alt efter opskriften eller tilgængelighed. Scotch broth er blevet solgt færdigfremstillet i dåser i mange år.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her