Logo

Schweiziske rösti kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Schweiziske rösti kartofler

 
Rösti er en schweizisk kartoffelret. Den blev spist til morgenmad i kantonen Bern, men har spredt sig til hele landet. Mange schweizere betragter den som en nationalret. Den bruges både som hovedret og som tilbehør til andre retter. Rösti er revne rå eller kogte kartofler stegt i olie eller smør.
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
4 store bagekartofler (ca. 180 g pr stk)
60 g smør
salt og peber
Cherry tomater i både og friske rosmarinkviste til pyntning

 
Tips: Forbered kartoflerne flere timer eller op til 1 dag før de skal bruges.

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
For at forberede kartoflerne, skrubbes kartoflerne med en blød grønsagsbørste under rindende vand; skyl dem grundigt.
Gennemstik hver kartoffel flere steder med en gaffel.
Bages 1 time eller indtil de er gaffel-møre.
Lad dem afkøle helt, så i køleskabet.

 
2. Når kartoflerne er kolde, pilles de med en grønsagskniv.
Riv kartoflerne på et metalrivejern eller brug en foodprocessor med en grov riveskive.

 
3. Varm smørret i en 25-cm stegepande, over mellem-høj varme, indtil det er smeltet og boblende.
Pres de revne kartofler jævnt ned i panden. (Rør eller vend ikke kartoflerne).
Smages til med salt og peber.
Steges i 10-12 min indtil de er gyldenbrune.

 
4. Sluk for varmen; læg et serveringsfad over panden.
Vend kartoflerne ud på fadet.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Schweiziske rösti kartofler 
Trin 2: Riv kartoflerne.


Schweiziske rösti kartofler 

Trin 3: Pres de revne kartofler jævnt ned i panden.


Schweiziske rösti kartofler 

Trin 4: Læg et serveringsfad over panden og vend.

 
INFO: Kartofler er tilgængelige hele året. Se efter faste, til dels glatte, rene og velformede kartofler. Undgå kartofler som er indtørrede, spirende eller har grønne farver.
Alle kartofler opbevares uvaskede på et koldt, mørkt og tørt sted ved ca 5 °C, og der skal være frostfrit, i op til 3 uger. Må ikke fryses fordi stivelsen så vil blive til sukker.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her