Logo

Soljanka med kød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Soljanka med kød 

 
Forret Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Soljanka med kød
250 g kogt eller stegt kød
1 porre
1 skive selleri (ca. 100 g)
2 gulerødder
25 g smør
1 fed hvidløg
2-3 spsk tomatpuré
1 l hønse- eller kalvebouillon (vand)
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian eller 1 tsk tørret

 
Endvidere:
2 saltagurker eller 4 cornichons
2 spsk kapers
1 usprøjtet citron
1 bdt persille
Tilbehør: sorte, udstenede oliven
*
Sådan laves Soljanka med kød
1. Skær kødet i ca 1 cm store tern.

 
2. Skær rodskiven og det grønneste af porren.
Skyl den under rindende, koldt vand og skær den i skiver.
Skræl og skyl selleri og gulerødder og skær grønsagerne i 2 cm lange, smalle stave.

 
3. Smelt smørret i en gryde og svits grønsagerne nogle min, uden at de tager farve.

 
4. Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré, bouillon (vand), laurbærblad og timian.
Lad suppen koge småt under låg ca 10 min.

 
5. Tag laurbærblad og timiankvist op af gryden.

 
6. Skær saltagurkerne (cornichonerne) i smalle stave eller skiver.
Skyl og tør ci tronen og skræl den tyndt. Snit den gule citronskal fint.
Kom agurker, citronskal, kapers og kødterninger i suppen.
Lad den koge endnu 5 min. ved svag varme under låg.

 
7. Skyl og hak persillen og kom den i suppen ved serveringen.

 
8. Server de sorte oliven til suppen.
Server lyst brød, fx Sigtebrød eller Baguette, til.

 
Tips: Server gerne cremefraiche til suppen, så hver især kan forsyne sig, når den er hældt op.
I stedet for en rest kogt eller stegt kød kan suppen laves med skinke og/eller pølser.
Se også Laksesuppe, ukrainsk.
Soljanka laves også med ferskvandsfisk, fx brasen eller gedde.
200 g sauerkraut eller 250 g frisk hvidkål kan snittes fint og svitses sammen med de øvrige grønsager.
Soljankaen skal være ret tæt.
Den kan også jævnes med mel, dækkes med rasp og smørklatter og sættes en snes min. i ovnen ved 200 °C.

 

Se alle de bedste opskrifter med Soljanka

 
INFO: Soljanka er en syrlig, krydret suppe fra det ukrainske og russiske køkken. Hovedingrediensen er enten kød, fisk eller svampe, og der er altid syltede agurker i suppen. Derudover ofte hvidkål og evt. tomater eller tomatkoncentrat. Serveres typisk med citron.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her