Tiramisu er en lækker dessert, som oprindeligt stammer fra
Italien. Desserten er nem at lave, så prøv den allerede i dag og server den for
familien eller gæsterne.
8 personer. Den samlede tilberedningstid er cirka 6-25
timer. Heraf er arbejdstiden cirka 40 min.
# Ingredienser til tiramisu:
6 pasteuriserede æggeblommer
85 g sukker (1 dl)
400 g mascarpone eller flødeost
4 dl piskefløde
2 dl espressokaffe eller stærk kaffe
½ dl kaffelikør eller marsala
24 ladyfingers
¾ dl kakao (svarende til 30 g)
*
Sådan laver du tiramisu:
Start med at piske æggeblommer og sukker skummende.
Det tager cirka 5-7 minutter med en elmikser.
Tilsæt herefter mascarpone eller flødeost og pisk til det
bliver tykt.
Det tager cirka 3-4 min.
Pisk nu fløde til skum og vend det i æggeblandingen.
Bland så kaffe og likør.
Læg et enkelt lag ladyfingers i en serveringsskål 25 cm i
diameter.
Alternativt kan du vælge at servere desserten i 10 små
portionsskåle.
Pensl kaffeblandingen på ladyfingers, vend dem og pensl igen
til de er næsten gennemvædet.
Læg halvdelen af mascarponecremen i et jævnt lag over
kagerne.
Læg igen et lag ladyfingers, der er penslet med kaffeblandingen.
Læg resten af mascarponecremen på, så alle ladyfingers er
helt dækket.
Dæk så fadet eller skålene med alufolie.
Sæt fadet i køleskab mindst 5 timer og gerne op til 24 timer
før servering.
På denne måde trænger smagen bedst ind i ladyfingers
kagerne, som bliver bløde og velsmagende.
Sigt slutteligt kakao på før servering.
Og så er din tiramisu klar til servering.
Tips til tiramisu
Tiramisu er en skøn dessert i lag, som er let at lave uden
at skulle brug ovn eller lignende.
Det eneste måske besværlige ved en tiramisu er, at den skal
trække i minimum 5 timer og gerne længere, så bliver smagen og konsistensen
optimalt.
Så gå gerne i gang med desserten dagen inden, du skal
servere desserten. Hvis hele desserten heller ikke bliver spist på én gang, kan
du naturligvis også gemme desserten til næste dag.
Opbevar tiramisuen i køleskabet.
Prøv også at bruge andre former for likør som fx Grand Marnier
eller Contreau for at give din tiramisu et mere utraditionelt pift.
Prøv også opskrifterne på nogle af vores mange andre kager
og desserter.
Prøv fx vores opskrift på en traditionel lagkage. Du kan finde opskriften på
lagkagen her.
Eller prøv vores skønne sachertærte. Du kan finde
opskriften på sachertærte her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din tiramisu.
Info: Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af
ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe og fx Amaretto. Desuden udgøres den
af mascarpone med æg, sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver
eller mørk chokolade i flager