
   
Den knaser, så det
er en fryd: Butterdej med marengs og ribs - Du får succes med denne
opskrift - Det bliver så godt 💋
Til 8 stykker. Tilberedning:
1 time. 
 
# Ingredienser
250 g dybfrossen
butterdej
60 g hvedemel
½ tsk kanel
30 g blødt smør
30 g sukker
200 g ribs
2 æggehvider
1 nip salt
60 g sukker
100 g ribsgelé
 
* Tilberedning
1. Lad 250 g dybfrossen butterdej tø op. 
60 g hvedemel, ½ tsk
kanel, 30 g blødt smør og 30 g sukker æltes til en smuldredej. 
200 g ribs ribbes. 
Butterdejspladerne
pensles let med vand, lægges oven på hinanden og rulles ud på et meldrysset
bord til 40x20 cm. 
Skær dejen i 8 stykker med 10 cm lange kanter. 
Stik nogle gange i
dem med en gaffel og læg dem på en plade med bagepapir. 
 
2. De forbages i den forvarmede ovn ved 200 °C
i 10 min. (Varmluft kan ikke anbefales.) 
2 æggehvide r piskes
stive med 1 nip salt. 
Lad 60 g sukker risle i og pisk videre i 2 min. 
Der smøres 100 g
ribsgelé på de varme dejstykker, og de drysses med bær. 
Marengsdejen fordeles
ovenpå med en ske. 
Smuldredejen
fordeles øverst, og kagerne bager videre i 20-25 minutter. 
 
Energi pr. stk.: 4 g
protein, 11 g fedt, 38 g kulhydrater = 265 kcal (1108 kJ) 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.