Virginia skinke er altid velsmagende. Den er meget let at
tilberede og ovnen gør faktisk alt arbejdet. Så du ikke behøver at frygte, at
der er for meget arbejde involveret, fordi det er simpelthen ikke sandt. Ham er
et godt valg til middag; omkring helligdage og selv for familiesammenføringer
også. Hvorfor ikke prøve den en særlig søndag som måltid med familien ... de
vil elske den overraskelse og nyde dit velsmagende måltid. Du får også tips til
tranebær-appelsin mos.
Til 10-12 personer. Tilberedningstid: 3-5 timer.
Udvandingstid efter anvisning
# Ingredienser
1 hel eller halv
letsaltet og letrøget skinke uden ben
60 g (1 dl) farin
3 spsk rasp
1 tsk hele nelliker
2 spsk honning
1 dl sherry
* Tilberedning
1. Gnid et eventuelt
krydderilag af skinken, læg den i en stor gryde og hæld koldt vand over.
Lad den udvande
efter slagterens anvisninger.
2. Efter udvanding
lægges skinken i en gryde med skindsiden nedad, med så meget vand, at det
dækker hele skinken.
Bring det i kog,
skru ned og lad skinken simre ca 40 min. pr. kg.
3. Tag skinken op og
tag (skær) skindet af.
4. Tænd for ovnen,
enten grill eller på højeste blus.
5. Rids fedtlaget i
store ruder på tværs af skinkens længde.
Bland farin og rasp.
Tryk det over
fedtlaget og sæt de hele nelliker i mellemrummene mellem ridserne.
6. Sæt skinken i
ovnen og lad den stå 10-15 min, til farinen smelter og overfladen er gylden.
7. Anret skinken på
et stort skærebræt.
Rør honningen med
sherry og dryp det over skinken.
8. Virginia skinke
serveres traditionelt med kartoffel kroketter (se opskrift), kogt
rosenkål og mos af tranebær.
Tranebær-appelsin mos
Flæskestegen har mange traditioner omkring sig, bl.a. det
sure og søde tilbehør - asier, gelé osv.
Prøv til en afveksling denne
forfriskende frugtmos, som det kun tager et øjeblik at lave.
1 liter friske eller frosne tranebær (cranberries) køres
gennem kødmaskine, blender eller universalhakker sammen med to store usprøjtede
appelsiner, skåret i terninger med skræl og det hele. Når frugten er jævnt
hakket, røres 250 g (3 dl) melis i - måske lidt mere efter egen smag.
Denne mos kan serveres straks eller fryses ned til senere
brug.
Smager fint til skinkesteg samt til alle former for fjerkræ og
vildt.