Logo

Syltning med hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltning med hindbær 

 
Hindbærret er vores fornemste frugt. De eneste virkelig billige bær er skovbærrene, som man selv plukker, eller dem man har i haven. Så heldige er vi ikke allesammen, men hvis budgettet ikke række, kan vi jo blande de dyre bær med billigere frugter.

 
Se de spændende opskrifter med hindbær sylt:
Hindbær syltetøj
Brombær syltetøj
Dronningesyltetøj
Alliance syltetøj med blommer
Skovfogedens marmelade
Hindbær-ribs syltetøj
Forskellen på syltetøj og marmelade

 

Hindbær syltetøj

# Ingredienser:
1 kg hindbær (have- eller skovbær)
6 dl (ca. 500 g) melis
1 tsk konserveringsvæske
evt. geléringsmiddel (fx Dr. Oetker eller Tørsleffs Rød Melatin)
 
* Tilberedning:
1. Skyl bærrene meget forsigtigt, fx ved at lægge dem i en sigte,
der sænkes ned i en stor skål med vand.
 
2. Læg bærrene lagvis i en gryde med sukker og
lad dem stå køligt i 2-3 timer med låg på.
 
3. Varm bærrene langsomt op til kogepunktet.
Tag straks gryden fra varmen og lad bærrene trække i 10 min.
 
4. Tag bærrene op med en hulske og læg dem i glas.
Bring lagen i kog.
Skum den grundigt og tilsæt konserveringsvæske.
Hvis du bruger geleringsmiddel, blandes det med 1-2 tsk melis og
drysses over saften, som derefter må have endnu et opkog på 2 min.
 
5. Hæld lagen over bærrene. Bind glassene til straks.
Til toppen

 

Brombær syltetøj

# Ingredienser:
1 kg brombær
3 spsk citronsaft
7 dl (600 g) melis
1 tsk konserveringsvæske
 
* Tilberedning:
1. Skyl brombærrene forsigtigt.
Læg dem i en syltegryde og hæld citronsaften over.
Varm det langsomt op til kogepunktet.
 
2. Tag gryden fra varmen og ryst den forsigtigt.
Lad den stå med låg på, så bærrene kan trække i ½ time.
 
3. Bring atter bærrene til kogepunktet og
lad dem simre ved svag varme i 5 min.
 
4. Tilsæt sukkeret, lidt ad gangen, og rør til det er helt opløst.
Det skal gøres forsigtigt, så bærrene ikke knuses.
Tag gryden af varmen.
 
5. Tag bærrene op med en hulske og fordel dem i glas.
 
6. Kog lagen lidt ind, ca. 15 min.
Skum og tilsæt konserveringsvæske.
Hæld den varme lage over bærrene. Luk glassene til med det samme.
Til toppen

 

Dronningesyltetøj

# Ingredienser:
500 g hindbær
Ih kg blåbær eller evt.
solbær
6 dl (godt 500 g) melis
1 tsk konserveringsvæske
 
* Tilberedning:
1. Skyl bærrene hver for sig.
Læg blåbærrene i en syltegryde, lagvis med sukkeret.
Læg låg på og lad dem stå og trække koldt i et par timer.
 
2. Bring blåbærrene langsomt i kog med låg på.
Tag låget af og lad dem koge i 10 min.
Skum syltetøjet.
 
3. Tilsæt hindbærrene.
Bring atter syltetøjet i kog og tag straks gryden fra varmen.
Lad den stå med låg på i 5 min.
Tilsæt konserveringsvæske og hæld syltetøjet på rene glas,
der straks lukkes til.
Til toppen

 

Alliance syltetøj med blommer

# Ingredienser:
250 g røde blommer
250 g ribs
250 g solbær
250 g hindbær
6 dl (godt 500 g) melis
geléringsmiddel (fx Dr. Oetker eller Tørsleffs Rød Melatin)
 
* Tilberedning:
1. Fjern stenene fra blommerne, der skæres i halve.
 
2. Rib ribsene og skyl dem sammen med solbærrene.
Hindbærrene lægges i en sigte og skylles for sig.
 
3. Læg blommerne i en syltegryde lagvis med sukker og ribs og solbær.
Bring det langsomt i kog og lad det koge i ca. 10 min.
 
4. Tag gryden fra varmen, skum og læg derefter hindbærrene i gryden.
Bring atter frugten i kog.
 
5. Bland geléringsmidlet med 1-2 tsk sukker og drys det over den kogende frugt.
Lad den koge i 2 min. Tag gryden fra varmen.
 
6. Hæld syltetøjet på rene glas, der straks bindes til.
Til toppen

 

Skovfogedens marmelade

# Ingredienser:
1 kg bær (hindbær, røde stikkelsbær og kirsebær)
6 dl (ca. 500 g) melis
marmeladepulver
 
* Tilberedning:
1. Skyl hindbærrene meget forsigtigt.
Lad dem dryppe af i en sigte.
 
2. Nip stikkelsbærrene og udsten kirsebærrene.
 
3. Kom stikkelsbær og kirsebær i syltegryden med 1½ dl vand.
Bring det langsomt i kog og lad bærrene koge næsten ud.
Tilsæt hindbærrene og kog 1 min.
 
4. Rør sukkeret i og lad marmeladen koge i 10 min. Skum.
Bland marmeladepulver med 1 spsk sukker og drys det over.
Rør mens marmeladen koger endnu 2 min.


5. Tag gryden fra varmen.
Øs marmeladen op på glas og bind dem straks til.
Til toppen

 

Hindbær-ribs syltetøj

# Ingredienser:
1 kg ribs
500 g hindbær
10 dl (850 g) melis
konserveringsvæske
 
* Tilberedning:
1. Rib ribsene og brus dem over med koldt vand.
Læg hindbærrene i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
 
2. Læg ribsene lagvis i en syltegryde med sukkeret.
Læg hindbærrene ovenpå. Der skal låg på gryden.
Stil den køligt i 2-3 timer.

3. Bring frugten langsomt i kog.
Så snart det bobler, tages gryden fra varmen.
Lad den stå i 10 min.
Varm atter op til kogepunktet.
 
4. Tag gryden fra varmen.
Skum og tilsæt konserveringsvæske.
 
5. Hæld syltetøjet på glas, der tilbindes straks.
 
Variation:
En billig vintermarmelade koges af 1 kg frosne ribs, reven skal og
saft af 4 appelsiner, 10 dl melis og marmeladepulver.
Til toppen

 

Forskellen på syltetøj og marmelade

Den største forskel på syltetøj og marmelade er konsistensen. Syltetøj er tyndere end marmelade. Det var dog mere tydeligt førhen – i dag er konsistensen på de to produkter næsten ens. De fleste produkter bruger betegnelsen marmelade og syltetøj er næsten ikke til at få fat i.
Ifølge Miljø- og Fødevareministeriets "Marmeladebekendtgørelse" er syltetøj tyktflydende i konsistensen, imens marmelade er af geléagtig konsistens.


Syltning med hindbær 

Hindbærret er vores fornemste frugt. Hvis de er for dyre, kan de plukkes i skoven.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hindbær

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?



Effektiv reklame - klik her