Logo

Gulerods- og spinatgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerods- og spinatgratin 

Spinat og gulerødder får her en raffineret smagsnuance af krydrede tomater og den stærke rucolasalat. Let og lækkert tilbehør eller vegetarret (hvis du undlader skinken)

Forberedelse 45 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
1 stort løg
4 spsk smør eller margarine
400 g flødestuvet spinat (fra frost)
500 g gulerødder
3 dl grønsagsbouillon
1 bundt rucolasalat
1 dåse (400 g) knuste tomater
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
100 g kogt skinke
1-2 spsk hvedemel
100 g smelteost, mager, naturel
100 g mellemlagret mager ost (fx Danbo eller gouda)

 
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Pil løget og hak det fint.
Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande og
steg løget til det er blankt.
Tilsæt den frosne spinatstuvning og lad den tø
op på panden ved jævn varme.

 
2. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Bring bouillonen i kog.
Lad gulerodsskiverne koge kraftigt i omgange i bouillonen,
ca. 2 min pr. omgang.
Tag gulerødderne op med en hulske og læg dem i et ovnfast fad.
Gem bouillonen til saucen.
Fordel spinatstuvningen ovenpå gulerødderne.

 
3. Skyl rucolabladene og ryst dem tørre.
Striml salaten fint. Rør salaten i de knuste tomater.
Krydr med salt og peber og fordel blandingen ovenpå
grønsagerne i fadet.

 
4. Tilbered saucen som anvist under Tips.
Lad saucen svale noget og hæld den så over grønsagerne.
Tern osten fint og drys den over.
Gratiner i ovnen ca. 25 min.

 
Gulerods- og spinatgratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 402 = kj 1688
Kulhydrat 26 g Protein 25 g Fedt 22 g (49%) Fibre 8 g
• Gulerøddernes kogevand indeholder værdifulde vitaminer.
• Når man bruger smelteost i saucen, behøves der ikke så meget salt.
 
Tips:


Gulerods- og spinatgratin 

Til saucen: fjern fedtkanten og striml skinken fint.
Smelt resten (3 spsk) af fedtstoffet i en gryde og brun skinken let.
Drys melet over og lad det blive lysebrunt under omrøring.
Spæd med bouillonen lidt ad gangen.
Lad saucen komme i kog mellem hver tilsætning af væske.
Rør rundt hele tiden og lad saucen koge til den er glat.
Opløs smelteosten i saucen under omrøring ved svag varme.
Lad saucen svale lidt.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her