 
 
   
Til en hyggeligfamiliemiddag passer æbleringene godt.
Æblerne er vendt i calvados, inden de er stegt i en let pandekagedej. Bedst 24
timer i døgnet
Forberedelsestid 35 min. Tilberedning 20 min. Let. Til 6-8
pers. 
 
# Ingredienser
5-6 golden delicious-æbler, skrællet og 
befriet for kernehuset med en kernehusudstikker 
140 g sukker 
1 dl calvados 
300 g hvedemel 
2 spsk maizena 
1 æg 
2½ dl øl 
1 spsk olie 
olie, til stegning 
4 æggehvider 
50 g flormelis, til pynt 
 
* Tilberedning
1 Skær kernehuset ud på æblerne med en kernehusudstikker og 
skær æblerne i 1 cm tykke skiver. 
Bland 100 g af sukkeret med calvados i en lille tallerken. 
Dyp æblerne omhyggeligt i blandingen og stil dem til side. 
 
2. Sigt mel, maizena og lidt salt i en skål. 
Lav en fordybning i midten og hæld det piskede æg heri.
Tilsæt øl. 
Pisk efterhånden øl og æg i melet og bland dejen. 
Der må ikke være klumper i. 
Pisk 1 spsk olie i og stil dejen til side. 
 
3. Varm olien i en høj pande eller frituregryde. 
Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt resten af sukkeret og
pisk dette til en sej marengs. 
Vend æggehviderne forsigtigt i pandekagedejen med en
dejskraber (dejen er ret tyk). 
 
4. Afdryp æblerne grundigt og tør dem i køkkenrulle. 
Dyp hvert enkelt æblestykke i dej og sørg for, at stykket er
helt dækket. 
Steg æbleringene nogle stykker ad gangen i den varme olie. 
Vend dem en gang under stegningen. 
Lad dem dryppe på fedtsugende papir. 
Sigt flormelis over æbleringene og server dem varme. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.