 
 
 
Ingefær og
citrusfrugter passer meget fint til svinekød. Her bruger vi dem i en herlig
marinade. 
Her er en virkelig lækker ret med svinekam, det er altid
godt!
Tid: 4½ time, heraf
mindst 2 timer til marinering og 2 timer i ovnen.
Retten er fryseegnet.
Holdbarhed  3 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
1 kg svinekam 
 
MARINADE: 
saft af 2 citroner 
1 tsk salt 
¼ tsk peber 
2 tsk sambal oelek 
½ dl soya 
50 g frisk ingefær
eller 1½ tsk stødt 
 
PENSLING: 
2 spsk honning
 
TIL SERVERING: 
1 pk. wokgrønsager 
 
SAUCE:
3 dl sky + bouillon
af terning
1 spsk Maizena
1-2 spsk marinade
½ tsk salt
 
* Fremgangsmåde
1. Bland
ingredienserne til marinaden. Skræl og riv ingefæren. 
 
2. Læg kødet i
dobbelte plastposer eller i en skål. 
Hæld marinaden på. 
Lad det stå koldt mindst
to timer eller natten over. 
Vend kødet et par
gange undervejs. 
 
3. Læg kødet i et
ovnfast fad eller en lille bradepande. 
Gem marinaden. 
 
4. Pensl kødet med
honning. 
Stik et kødtermometer dybt ind i kødet. 
Så meget som muligt
af røret skal være inde i kødet. 
Steg ved 175 °C til termometeret viser 75 °C - 2 timer. 
 
5. Optø og varm grønsagerne
efter pakningens anvisninger. 
 
6. Hæld stegesky
samt bouillon i en gryde. 
Bring det i kog og jævn
det med Maizena udrørt i lidt vand. 
Giv saucen et opkog.
Smag til med marinade og salt. 
Hæld saucen over grønsagerne . 
 
7. Fordel grønsagerne
på varme tallerkener. 
Skær kødet i tynde
skiver og server det til.
 
Tips: Hvis honningen er for fast, kan glasset
sættes uden låg i mikroovnen ved 750W i 30 sek. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------